КОМПЛЕКТ ОТ РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ДОМА

КОМПЛЕКТ ОТ РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ДОМА

Комплектът ръчни инструменти е като комплекта за първа помощ – във всеки дом присъствието му е задължителен. Някои са на мнение, че това не е нужно при положение, че само с едно телефонно обаждане и майсторът ще се отзове на минутата, и то въоръжен с необходимите му инструменти. Може и да е така, когато става въпрос за сериозен ремонт или за справяне с по-сложен проблем, но ако е нужно да завиете няколко болта или да заковете картина на стената, не е много удачно да викате специалист. И сами бихте се справили с комплект ръчни инструменти.

Инструментите се предлагат в комплект, с идеята да облекчат безсмисленото търсене на подходящ инструмент. Обикновено те включват различни по предназначение и размери инструменти, нужни за ремонт, монтаж и демонтаж. Ето някои от най-използваните инструменти, необходими за дома:
Комплект отвертки – от гайката на миксера до разхлабения болт на нощното шкафче, най-подходящият инструмент е отвертката.

Различните части в комплекта са предназначени за различни по размер и вид гайки. Най-често там ще откриете права отвертка, кръстата, Torx /еврейска звезда/, и дори ударна отвертка, с накрайници и т.н., в зависимост от нуждите. Това са най-използваните отвертки в домашни условия. Разбира се, има и много други комплекти, като електричарски, ударни, изолирани, мултифункционални, които са за специфични дейности и се използват професионално или от любители, които искат да имат под ръка всичко необходимо.

Клещи - Нуждаете се от тях за рязане на жици, кабели, за затягане, усукване, при окабеляване. Тези инструменти също са много разнообразни, но използването им в дома не налага да притежавате пълната гама от клещи. Един комплект ръчни инструменти от комбинирани клещи, клещи резачки, клещи с права човка и клещи гарга са напълно достатъчни, за да отстраните проблема.

Ключове – един добър комплект от ключове с различни размери може да е незаменим помощник в домакинството. Тези инструменти намират широко приложение и са много удобни за разхлабване, затягане на болтове. Обикновено комплекта включва няколко ключа с различни размери, които покриват широк диапазон от различни по форма и размер болтове. Звездогаечните ключове са много подходящи за дома.

Чукове – чукът не е излишен в нито едно домакинство и макар че рядко може да намерите чукове в комплект, е добре да имате под ръка поне 2-3 чука с различна големина и предназначение, като например дърводелски чук или чук кози крак, с който лесно ще може не само да забивате пирони, но и да ги изваждате.

Най-общо това са инструментите, които трябва да има във всеки дом, за да сте спокойни, че проблемът няма да ви изненада.

Rate this blog entry:
0
No overeating over the holidays!
На кое да заложите – лаптопи или настолни компютри...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found