Oбява за продажба на имот: безплатен портал за обяви Купи-Наеми: предимства, легални особености за имотите и други!

Oбява за продажба на имот: безплатен портал за обяви Купи-Наеми: предимства, легални особености за имотите и други!

 

Обява за продажба на имот: всичко, което трябва да знаете за продажбата на имоти в Купи-Наеми портал

,Купи /Наеми“ е безплатен портал за публикуване на имоти, съдържащ информация за всички съпътстващи процеси по придобиването, отдаването под наем на повечето недвижими имоти и възможността за закупуването им.

Нашата цел е да създадем подходяща бизнес среда, като ви помогнем да осъществите вашите цели и намерения.

Ние ви съветваме да бъдете особено внимателни при вземане на такива важни решения, защото в много ситуации, клиентите не си дават сметка за рисковете, които крие пазара на имоти, независимо дали става въпрос за закупуване, продаване или под наем.

Ние се стремим да задоволим интереса на нашите потребители, като споделяме единствено вярна, пълна и иновативна информация.

Ситуацията в днешно време е такава, че търсенето е изключително голямо и когато е на лице търсеният имот по желание на клиента в груб строеж, не трябва се чака, а да се капарира.

Капариране на жилище в груб строеж – какво да очаквате

При капариране на жилище в груб строеж е много важен момента за сключване на добра сделка от страна на купувача. При капарирането най-често се подписват споразумения или договори за депозит, чиято функция е да се спре предлагането на имота, до подписването на предварителен договор и на нотариален акт.

При подписването на такъв договор се оставя сума, която гарантира сериозността на страните и евентуално обезщетение, ако не се стигне до подписване на окончателен договор.

В никакъв случай не трябва да се оставя сума, без подписването на документ, който да регламентира при какви условия се дават парите, в кой остават и условията, при които трябва да се върнат.

Преди подписването на  такъв документ е задължително той да се прочете много внимателно и ако има някакви съмнения или притеснения, специалистът по недвижими имоти ще ви разясни проблема.

Както вече споменахме, нашият стремеж е предоставяне на вярна информация относно търсенето ,,Купи/Наеми“ и анулиране шанса за публикуване на невярна информация.

Създаването на удобна мрежа единствено за наематели и хазяи, както и всичките публикувани обяви са проверени на място от наш сътрудник.

Имаме наблюдения, че публикуването на обяви от купувачи и собственици се ползват с ниско доверие, заради несигурността в предлаганата услуга.

Обяви за продажба на жилища без нотариален акт 

Колкото и да ви харесва даден имот и колкото апетитен да е той  за вас откъм цена, не бива да се правят прибързани решения, ако желаете да купувате, защото такова решение не гарантира нищо. По-сигурно е да си хвърлите парите на вятъра.

При това положение нуждата от консултация със специалист по недвижими имоти е задължителна.

Това е най-добрия и сигурен начин с оглед на последствията при евентуална самодейност, имайки предвид сериозността на имуществения интерес.

Безплатната платформа ,,Купи/Наеми“ ще ви съдейства за разрешаване на проблема и вземане на правилното решение при продажбата на имот без натурален акт.

Продажба на имот без посредник – препоръки

 

При продажба на недвижим имот без посредник, основната цел е продажбата да се извърши на най-добра цена, по най-бързия начин и с по-малко комисионни.

Преди парите да постъпят на сигурно място в банковата сметка на продавача, има няколко стъпки, през които се налага да се премине със съдействие на платформа за добавяне на безплатни обяви купи-наеми за недвижими имоти.

Ние гарантираме с подходящата помощ на безплатния портал за публикуване на имоти,  желанието ще се превърне в реалност и ще получите необходимото съдействие за осъществяването на вашите идеи.

Продажбата трябва да е съобразена със стандарта на живот в страната и друго, много важно нещо за успешната продажба на имота е популяризирането му.

За да приключи продажбата успешно, ние фокусираме усилията си върху отправяне на достатъчно силно послание към целевата аудитория и по този начин да достигне до възможно най-много потенциални купувачи. 

Можете да разчитате на нас  - от вземането на решение за продажба до бързото ѝ и безпроблемно реализиране - и освен това помагаме на продавачите самостоятелно да продават своя имот.

За бързото намиране на подходящия купувач, от решаващо значение е цялостната маркетингова стратегия. Без нея, трудностите, с които се сблъскват купувачи и продавачи, никак не са малко.

В нашата платформа ще откриете страхотни предложения на добри цени, а що се отнася до финансирането, често при сделките с недвижими имоти се използва банков кредит за финансиране на покупката. 

Какво ще спечелите от нашата безплатна платформа?

Оставаме на разположение, както на купувачи, така и на продавачи, съдействаме на хората, за да се справят по-лесно с най-важната сделка, а именно продажба или покупка на имот.

Нашата основна цел е и към това се стремим непрекъснато в работата си да бъдем коректни с всеки клиент, да бъде удовлетворен от работата ни и заедно да постигаме резултати. 

Правото на строеж и придобиването на имот вървят ръка за ръка - няма как да се придобие имота без да придобиеш и правото на строеж. Двете вървят заедно и ако имате някакви колебания, ще получите отговор от специалистите по недвижими имоти.

Сключването на предварителен договор не е задължителен етап на договарянето

Това е така, защото когато се стигне до нотариална сделка е възможно да бъдат посочени различни условия от тези по предварителния договор.

Но въпреки това, всички клаузи в предварителния договор запазват правната си сила и остава обвързващото действие между страните.

Продажба на имот без решение на общото събрание – права 

Управителят в качеството си на управляващ  и представляващ дружеството има право самостоятелно да извърши сделката, без да е взето решение на Общото събрание.

Общото събрание на дружеството взема решения за придобиване на имота и вещни права върху тях.

Разпоредителната сделка е действителна, когато е сключена от управителя или протокол от общо събрание на ООД не е необходим за продажба на имот, но за разрешаването на този казус, съдебните органи имат думата.

Продажбата на имот без скица крие определени рискове, понеже зачестиха измамите с недвижими имоти, фалшифицират се подписи, продават се фалшиви пълномощни и какво ли още не - затова е необходимо да се свържете с безплатния портал за публикуване на имоти .

Наследството е съвкупност от всички права и задължения, и в него се включват не само имоти, но и движими вещи, участия в парични влогове и в неплатени сметки.

Наследството може да се продаде, ако вече е открито и за да се може да се продаде, не трябва да е имало отказ от него. Когато има един наследник, цялото наследство преминава към него.

Усложнения настъпват разбира се, когато има един или повече наследници. Това става така, защото всеки един от наследниците има идеална част от наследствения имот и в никакъв случаи един от тях не може сам да продаде наследения имот.

Продажба на имот от наследници

Предлагането на такъв имот за продан без съгласието на наследниците, ако има такива, не е за препоръчване, не ви осигурява сигурност с оглед последствията, имайки предвид сериозността на предлаганата услуга.  

Защо собствениците предпочитат платформите за недвижими имоти – предимства

Недвижимите имоти са най-ценните активи на хората и тези, които желаят да продадат недвижим имот се доверяват изцяло на упълномощеното лице, което се занимава с продажбите.

В този сектор има много хора, които предлагат такива посреднически услуги и е трудно да се селектират коректните и надеждните.

В случая безплатният портал ,,Купи/Наеми“ е коректен и е информиран за всяка подробност относно продажбата на имота, какво е неговото състояние и характеристики.

Ползвайки услугите на безплатния ни портал, вие спестявате ценно време - нашата мисия е постигане на резултати в краткосрочен план.

Публикуване на обяви за имоти – препоръки

За продажбата или купуването на недвижимо имущество определено има значение качеството на публикуване на обявите. Да продадеш имот по-бързо и на по-добра цена, зависи от начина на представяне на услугата и неговото състояние. При представянето на услугата  може да се ползват снимки на имота отвън, да се снимат пътища и градинки наоколо.

Да кажем, че имате обявен имот за продан и броят на преглежданията се е рязко увеличил, но никой не е поискал да направи оглед или да закупи имота.

Какво следва в този случай?

В крайна сметка всичко е въпрос на цена и свалянето ѝ може да бъде наложително, за да може да се продаде имотът, но има и нещо друго - всичко зависи от начина на представянето на обявата и добрите търговски умения и познания. Този безплатен портал предлага имоти в София в новостроящи се или вече построени нови комплекси.

Купувайки имот чрез безплатните ни обяви, вие правите отличен избор на най-добри цени и най-изгодни условия за плащане, включително и разсрочено и редица допълнителни бонуси и отстъпки в зависимост от конкретния комплекс. Средно на човек му се случва един или най-много два пъти в живота си да продаде или купи имот.

Дали става въпрос за лично ползване, или с цел инвестиция, както при продажбата, така и при покупката има тънкости, които е добре да се знаят.

Ето някои от често срещаните грешки сред собствените на имоти, които искат да продадат:

  • 1.Продажбата стартира на  завишена цена спрямо конкурентите и предлагането на пазара.

Обявяването на имота  на по-висока цена с цел тестване и резерв за преговори не само не води до резултата, който искаме да постигнем, а точно обратното, това отблъсква купувачите.

Те често забравят, че пазарът е конкурентен, а купувачите са добре информирани и много рядко ще се намери някой, който да плати по-висока цена от пазарната цена на имота.

Така за продажбата на имота отнема много по-дълго време от нормалното и резултатът е по-ниска цена от първоначалната.

  • 2 Не предлагате имота чрез безплатен портал

Предлагането на имота трябва да бъде с един доверен портал с ясни ангажименти и срокове, който наистина ще вложи усилия за успешната продажба.

  1. Недобро състояние на имота

Първото впечатление е много важно за имота за успешната продажба, а това се постига с привлекателен външен вид на имота и ако има конкретен проблем в имота да се отстрани.

Важно е преди заснемане на имота да се приведе в добър вид, да се премахнат излишните неща и резултатът е по-бързо продаване на имота и на добра цена.

  1. Невъзможност за оглед в удобно за купувача време

В този случай е важно да бъдем гъвкави и така да организираме нещата така, за да можем да съдействаме максимално за провеждане на огледи, което ще даде на имота ви конкурентно предимство.

  1. Липса на умения и гъвкавост

Много често в желанието си да постигнат своето, продавачите изпускат разумни предложения от страна на купувачите за договорка в цената и други обстоятелства по сделката.

Не трябва да се забравя, че сме на свободния пазар и се конкурираме с много собственици на имоти и трябва много внимателно да се преценяват техните предложения.

Разбира се, специалистите от безплатния портал за обяви на имоти може да прецени и да ви посъветва дали предложението е разумно и как да постъпим за реализирането на добра сделка. 

Кога не се дължи данък за дохода от продадения имот:

  • Продаване на жилищен имот придобит преди повече от 3 години
  • Продаване на 2 имота ваша собственост повече от 5 години
  • Продажната цена е по-ниска от покупната цена или от данъчната оценка
  • Продаване на имот получен като наследство

Понякога наследственият имот може да бъде актив, но не носи реална полза на нито един от собствениците. Всички знаем за изоставените имоти, които се рушат заради неразбирателство относно ползването им или липса на желание някой да живее в тях и да влага парични средства, след като не е единствен собственик.

В тези случаи, най-целесъобразното решение е продажба на имота и правилното разпределяне на продажната цена между съсобствениците.

На пръв поглед изглежда лесно, но на практика се изискват много усилия от човека, който се е нагърбил с изваждането на необходимите документи за продажбата и комуникацията с платформата за недвижими имоти.

При продажба или закупуване на имот, трябва много внимателно да се изследва историята на имота и да се проверят старателно всички документи, имащи отношение към продажбата.

Продажба на имот след развод

Например, ако наследодателят се е развел, тогава се изисква бракоразводно решение, както и дали е направил завещание и справка за завещания от Агенцията по вписвания. Проверката на собствеността е важна стъпка и затова се препоръчва да се потърси юридическа помощ.

Както виждате, за да се извърши покупка или продажба от голямо значение е какви са отношенията между съпрузите и дали могат да бъдат осигурени всички необходими документи за сключване на сделката.

Портал за безплатни обяви Купи-Наеми гарантира сигурност и коректност на предлаганите услуги и извършена консултация със специалисти, относно важните документи свързани с имота.

Ако имате имот за продажба или търсите наематели, публикувайте своята обява безплатно, бързо, лесно и ефективно в Купи-Наеми - безплатен портал за добавяне на имоти. 

 

  

Rate this blog entry:
2
Скоростта на безработицата в Европа на фона на пан...
Готвене или поръчка на храна - кое да предпочетем?
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found