Забележителности във Виена

Забележителности във Виена

Виена е идеалната дестинация за независими хора, които не се страхуват да пътуват сами, за любителите на историята и изкуствата. Но също така е много подходяща за романтични уикенди в компанията на виенски вкусни ястия и под звуците на класическа музика. Австрийската столица е място, което предлага богата гама от възможности, с изключително голям набор от забележителности.

Забележителностите във Виена са многобройни и различни. Разполага с интересен исторически център под закрилата на ЮНЕСКО, с дворци от калибъра на Белведере и Шьонбрюн, които нямат равни и да не забравяме, че и останалата част от града не е по-малко примамваща за откриване. А всичко във Виена е в страхотно състояние: с отлично реставрираните си дворци и барокови църкви, с огромните си чисти и поддържани паркове, както и с богатия си календар, изпълнен със събития, както през лятото, така и през зимата.

Виенската опера е сред виенските забележителности, които събират хиляди туристи годишно, които отиват там, за да се насладят на божествената музика в световноизвестната доказала се Опера. Точно от Виена са тръгнали или са отсядали повечето от най-великите композитори на всички времена като Моцарт, Бетховен, Щраус.

Штефаншплац е най-известният площад във Виена, идеалното място за начало на вашия туристически тур, откъдето да започнете да обикаляте и да се наслаждавате на всички красоти, които предлага този магически град. Оттук тръгват и някои от по-известните виенски булеварди, макар най-важните забележителности да са събрани в центъра. И все пак, музиканти, туристи, Моцарт - фенвове и прости минувачи, в тотален контраст с тишината, която цари по уличките, които се намират на няколко минути пеш от него. Да разясним и защо са почитателите на Моцарт – наблизо е отворена за посещения къщата, където едно време е живял самият гений Моцарт. Кой не иска да види това място?

Сред главните забележителности на Виена присъстват множество музеи, но не бива да пропускате и разходките из паркове и градинки. Ще ви очароват с чистота, подреденост, цветя, вода, лебеди и красота. Хората пазят чисто, уважават мястото, където живеят.

Но да се върнем на забележителностите. Няма човек, който да посети Виена и да не посети двореца Хофбург, императорски дворец, емблема на Хабсбургите. Живяла внего над 6 века, фамилията променяла повече от един път фасадата и облика, на което се дължи и днешният сбор от стилове на двореца. Днес, дворецът е седалище на австрийския президент.

Не може да подминем и най-известните Шьонбрун и Белведере, дворци, спиращи дъха. Пренасят в друг свят, неземно красиви са. Шьонбрун е огромен дворец със също толкова огромни градини. В тях, освен цветя, фонтани и впечатляващи гледки, се помещава и най-старият зоопарк в света, където може да видите редки животни.

Белведере, макар и по-малък по размери, не е по-малко внушителен. В него пък може да откриете творби на известни художници, като Климт. Има още много какво да се види и научи за Виена, но едно е сигурно: забележителностите във Виена определено си заслужават посещението и хвалбите. Австрийската столица е една от най-красивите, така че ако имате възможност да отидете – не се колебайте! 

Rate this blog entry:
1
What should we remove from the picture if sticking...
How to combine Bulgarian yogurt

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found