Пропуски в данните в Google AdWords Call Extensions?

Пропуски в данните в Google AdWords Call Extensions?

Случвало ли ви се е да имате пропуски в данните от Google AdWords Call Extensions? На първо място нека да отбележим, че Call Extensions означава „разширения на обаждането” в пряк превод. За по-голяма точност ще използваме английския термин. Има някои важни правила, които трябва да спазвате по време на своята PPC кампания. Понякога се получават неприятни пропуски в данните, които могат да се отразят зле на вашата PPC кампания. Разбира се този проблем има своите решения.

Call Extensions за начинаещи

Има и още един термин, който трябва да обясним - call tracking (б.а. проследяване на обаждането). Call tracking има фундаментална важност за PPC рекламата. И въпреки това все още се пропуска от по-голяма част от фирмите. Google AdWords Call Extensions не запълват тази нужда на 100%, защото проследява обаждания само от резултатите на търсачката, а не от вашия сайт. Вие вероятно имате телефонен номер, който е публикуван във вашата PPC кампания. Този инструмент ще ви позволи да разберете колко потенциални клиенти са готови да вдигнат телефона, за да ви се обадят. Това е лесен начин да изчислите аспект от ефективността на своята Pay per click кампания.

Създаване на Call Extensions

Създаването им не е трудна работа. Трябва да използвате табът Ad Extensions, за да създадете Call Extensions и за да отбележите настоящата си PPC кампания. След това трябва да въведете желания телефонен номер. Следващата стъпка е да изберете номерът да бъде използван или просто да го публикувате в резултатите от търсенето. Така ще имате пълна и завършена PPC кампания.

Пропуските в информацията

Ако не следвате правилата, няма да можете да получавате всичката информация за вашата PPC кампания. Вие трябва да се уверите, че сте избрали опцията forwarding number. Можете да имате предвид, че има обаждания, които няма да ви донесат някаква информация. Много важно правило при PPC кампаниите, от които се опитвате да съберете информация, е, че рекламните групи трябва да бъдат прекъснати и след това пускани отново.

Решението на проблема

Казаното по-горе е проблем за PPC кампаниите, който има решение. По-скоро може да се нарече алтернатива. Тук ще изброим възможностите, които имате, за да запазите цялата информация, от която се нуждаете във вашата PPC кампания. Понякога ще ви се наложи да проверявате настройките, за да се уверите че получавате всичката допълнителна информация, с която да прецизирате цялата PPC кампания.

  1. Имате ли Conversion Optimizer или Flexible Bid Strategies, които работят? Ако да, това означава, че вашия forwarding number не работи. Вие трябва да се откажете от едното от двете, за да успеете да направлявате по-добре вашата PPC кампания.

  2. Имат ли групите във вашата PPC кампания достатъчно информация, за да задействат forwarding number? Тук е повече от ясно какво трябва да направите.

  3. Ако forwarding number не е опция за вашата PPC кампания, то е добре да изберете уникален телефонен номер, който да се грижи за Call Extensions. Освен това, той ще може да проследи дейността за вашата PPC кампания и извън Google AdWords.

Call Extensions на Googleса наистина чудесен начин за проследяване на допълнителна информация за вашата PPC кампания. По този начин вие можете да получите допълнителни данни за потребителското поведение на клиентите си. Call Extensions ви дават доста предимства за оптимизация на вашата PPC кампания.

Оценете статията:
0
Silent City & 4PK - Една любов, една мечта (видео ...
5 важни елемента за успеха на мобилната SEO оптими...

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found