Какви материали да изберем при проектиране на кухня

Най-важното при изготвянето на проект на кухня е той да е удобен, функционален и естетичен. От решаващо значение, за да използвате дълго време вашата кухня, е тя да е изработена от устойчиви и лесни за поддръжка материали. Обмислете добре още по време на етапа проектиране на кухня, какви материали да бъдат използвани, за да сте доволни от крайния резултат.

При проектиране на кухня изберете устойчиви на износване материали с добър външен вид

В началото подчертахме, че, както функционалността, така и добрият външен вид, са от значение за съвременната кухня, тъй като тя все повече се превръща от място за готвене в уютно кътче, в което да прекарате приятно време с близки и приятели. За да изглежда приветлива вашата кухня, важно е винаги да е чиста и подредена. Затова при проектиране на кухня заложете на материали, които ще ви е лесно да почиствате и поддържате. Важно е те да са устойчиви на топлина, влага и надраскване, за да може да използвате пълноценно вашата кухня по-дълго време, преди да се наложи ремонт. Сред най-здравите материали за кухненски мебели и плотове, които заемат централно място във всеки проект на кухня, са шперплат, MDF, мрамор, кварц, неръждаема стомана и др. За да изберете най-подходящия материал за вашия проект на кухня е важно, първо да си отговорите в какъв стил предпочитате да е обзавеждането - дали да е класическо или модерно, дали да е с минималистичен или рустикален привкус. При модерните кухненски проекти все повече популярност набира неръждаемата стомана, докато шперплатът и MDF в много случаи заместват дървесината в класическите проекти за кухненско обзавеждане, поради по-ниската си цена и по-лесната поддръжка. Съобразете се със средствата, които сте отделили за проектиране на кухня, за да прецените какъв материал да изберете за обзавеждането.

Преценете внимателно от какъв материал да е подът във вашия проект на кухня

Макар да изглежда незабележим, подът всъщност е един от основните елементи, който определя цялостния облик на помещението. Подходящи за кухненския под са материали като мрамор или естествен камък. Те са атрактивни, издръжливи и лесни за почистване. Трябва да внимавате обаче да не се задържат петна. Във вашия проект на кухня може да заложите и на дървен под, той ще придаде допълнителна топлина и уют на помещението. Под от дърво е подходящ не само за класическите и рустикални кухни, но и контрастира интересно с обзавеждане в модерен минималистичен стил. Трябва да го пазите повече от натрупване на влага, което би довело до деформиране, но като цяло кухненският под от дърво е устойчив и изглежда добре.

Осигурете добър приток на естествена светлина във вашата кухня

При всяко проектиране на кухня е добре да се предвиди наличието на голям прозорец, през който да влиза достатъчно естествена светлина. Заложете и на огледални или метални повърхности на ключови места в интериора. Те ще разпръскват допълнително светлината. Поставете и подходящо изкуствено осветление, то е най-необходимо около плотовете за готвене и хранене.

Изготвеният с много вкус и прецизност проект на кухня ще ви осигури приятни мигове, както по време на приготвяне на храната, така и наслаждавайки се на вкусни ястия, заедно с любимите си хора.

Rate this blog entry:
0
На какво да обърнем внимание, когато избираме скри...
Очаквайте различна цена желязо арматура в зависимо...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found