Очаквайте различна цена желязо арматура в зависимост от материала

Арматурата има решаващо значение за издръжливостта на всеки строеж. Тя повишава устойчивостта на бетона на натиск и опъване. От качествената и правилно подбрана арматура зависи до голяма степен здравината на всяка сграда. Поради тази причина е много важно да се доверите на доставчик, който предлага разнообразни наличности и приемлива цена желязо арматура. Следвайте коректно и прецизно предписанията на проектанта и заявете точните видове арматурно желязо, които той е определил, тъй като всеки от тях има различно предназначение и функции в рамките на строежа.

Различните характеристики и качества на стоманата за изработка определят и различната цена желязо арматура

За направа на арматура се използват няколко вида стомана с различни характеристики. Стоманата за арматура бива горещо валцувана и студенообработена, а според външния си вид се разделя на обла, с периодичен профил - тип “Елха”, “Винт” и студено прещипната. От най-голямо значение при формирането на различната цена желязо арматура са якостните характеристики на различните видове стомана, която се използва. Всяка от тях има специфично приложение.

Стоманата от клас А-I  се характеризира с голямата пластичност и ниската граница на провлачване. Тя е гладка, с кръгло напречно сечение и се предлага с диаметър от 4 до 40 мм.

Стоманата от клас А-II притежава винтово оребряване и се предлага с диаметър от 10 до 40 мм.

Оребрена под формата на рибена кост е стоманата за арматура от клас А-III. Най-често използваната стомана от този вид е с диаметър от 8 до 36 мм, но по заявка може да се достави и стомана А-III с диаметър до до 120 мм.

Стоманата от клас А-IV се предлага с диаметър от 10 до 32 мм.

Своето приложение имат и теловете от клас В-I и Вр-I, чиито диаметри са от 3 до 6 мм.

Всяка стомана със специфично приложение в строежа има различна цена желязо арматура

Във всеки строеж се различават няколко вида арматура, които изпълняват специфични функции. Затова е важно да следвате препоръките на проектанта за това какво точно арматурно желязо ви е необходимо, като съобразно това ще получите конкретна оферта за цена желязо арматура.

Носещата арматура се изработва от стомана клас А-I, А-II или А-III, като се съчетават прави и огънати стоманени пръти. Нейната функция в строежа е да подпомага бетона да издържи, както на натиск, така и на опъване.

Монтажната арматура се изработва от стомана клас А-I, използвана под формата на скелети или мрежи. Нейната роля в строежа е да съдейства за фиксирането на носещата арматура при бетониране, което подобрява устойчивостта.

Разпределителната арматура, както показва и нейното име, разпределя натоварването, което постъпва към носещата арматура до окончателното засъхване на бетона. Тя се изработва от стомана клас А-I.

Проучете предложенията на няколко фирми за цена желязо арматура, за да откриете най-изгодното за вас

Уточнете също дали може да разчитате на специализиран транспорт от арматурния двор до строителната ви площадка. Това е важно, тъй като често се налага разтоварване на арматурата на значителна височина. Фирма със собствен арматурен двор и собствен транспорт ще ви предложи бързо и коректно обслужване, както и изгодна цена желязо арматура. Доверете се на доказан партньор в доставката на арматура, за да сте спокойни за здравината и устойчивостта на вашия строеж.

Rate this blog entry:
0
Какви материали да изберем при проектиране на кухн...
Ключар за кола - кога да потърсим
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found