Какви свойства имат различните покриви

Какви свойства имат различните покриви

 

Покривът често е проблемна зона. Хората предпочитат лятото, за да поправят покрива. Това е най-благоприятното време за ремонт, независимо за какъв покрив става въпрос. Ако искате да поставите хидроизолация - направете го през лятото. Така ще осигурите пълна защита от мухъл и влага на вашите вътрешни помещения. Често пъти дъждовете са причина за всякакви проблеми. Човек трудно може да се справи сам без специалист.

Предназначението на всички покриви е еднакво - да пази и да защитава сградата от атмосферните условия. Един покрив трябва да бъде устойчив и здрав, в същото време естетически издържан и красив.

Ако сте решили да правите ремонт на покрива, нашият съвет е да потърсите специалисти в тази област. Покривните ремонти са много сложни и често пъти се изисква експертно мнение, за да протече всичко гладко. Ако използвате услугите на фирма за ремонти, ще получите гаранция, която понякога стига и пет години след интервенцията. Това всичко ще бъде узаконено с договор, което е във ваш интерес.

Повечето покриви се правят по един и същи модел. Отдолу се поставят дървена конструкция и тя се покрива с водозащитна мембрана. Чак след това се редят керемидите. Обикновени керамични керемиди, битумни керемиди,бетонни керемиди, метални керемиди или друг тип.

Ремонта на покрива не е проста задача. При него често се налага подмяна на някои от елементите - керемиди, дървена конструкция, водозащитният слой.

Съвсем другояче стоят нещата при металните покриви. При тях често е наложително да се подменят само керемидите с нови. В друг случай просто трябва да закърпите проблемната зона. Най-добрият начин за защита на ламаринен покрив и да го мажете със защитен грунд през определен период от време. Така ще запазите материала от изхабяване и износване.

Скатните покриви са специфични, защото трябва да бъдат с наклон над 10 градуса. В горната си част винаги имат керемиди. А останалата може да бъде от стоманобетон, дърво, стомана и др.

Ако ви се налага ремонт на покрива, не предприемайте нищо сами. Свържете се с фирма за ремонт, която знае какво прави.

 

Източник: http://armormat.com/bitumni-keremidi/

Rate this blog entry:
0
Да говорим на езика на модата
Взаимните фондове
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found