Ипотечен кредит за хора с лоша кредитна история

Ипотечен кредит за хора с лоша кредитна история

Тази статия ще бъде за всички, които искат да кандидатстват за ипотечен кредит, но имат лоша кредитна история. До колко това ще им попречи на одобрението?

Какво означава лоша кредитна история? Всеки човек има история на кредитите, която се пази в национален кредитен регистър, обслужван от БНБ. Това е един вид статистика на теглените кредити, изрядността на плащанията, задлъжнялостта на физическите лица. Ако си плащате вноските навреме, това със сигурност е във ваш плюс. Така си осигурявате добро кредитно досие.

Когато кандидатствате за кредит в някоя институция, тя лесно може да направи справка дали сте надежден платец или не. Ако веднъж сте си развалили кредитната история със задлъжнялост към кредитодател, то това трудно може да се промени в добра посока. Все пак плащането на вноските всеки месец ви дава положителни точки към кредитното досие.

Банките трудно дават ипотечен кредит на хора с лоша репутация. Не така стоят нещата с небанковите институции. При тях лошата история не е спънка за предоставянето на заем. Той обаче ще бъде в по-малък размер, в сравнение с отпускания от банката. Да, но не ви трябва доказване на доход и поръчители. Лихвените проценти ще бъдат по правило по-високи от тези на банките, но това е нормално, имайки впредвид че се отпуска кредит на клиент с недобро досие в регистъра.

Все по-голям е процентът на хора с лоша кредитна история, които кандидатстват за кредит от фирми за бързи кредити. Те намират добри съвети от финансови консултанти, които работят с доста банки.  Консултантът ще предложи най-добрата оферта в зависимост от ситуацията, в която се намирате, от платежоспособността ви и личните ви нужди. Внимателно преценявайте дали ще имате възможността да погасявате месечните вноски навреме. В противен случай в кредитния регистър ще бъдете вписани като ненадежден платец.

Източник: http://sofiacash.com

Rate this blog entry:
0
Ипотечен кредит без трудов договор
Какво представляват джинсите
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found