Как се правят парфюмите

Парфюмите са аксесоар, от който никой от нас не се лишава, нещо повече, любимият аромат е задължителен завършек към всеки тоалет. Без значение дали говорим за мъжки парфюми или дамски парфюми изкуството по направата им е толкова развито, че много от нас дори нямат идея за тънкостите и интересните факти около процесите на създаването на един парфюм.


Вероятно много от нас не са се замисляли какво е нужно и какво се прави, за да стигнат любимите ни оригинални парфюми до нас. Днес процесите на създаване на парфюмите са много по-различни и по-модерни, а в голяма степен и по-бързи от методите използвани преди векове. Тъй като се смята, че парфюмите датират от преди поне 4000 години, всички можем да си представим каква огромна промяна е настъпила. Още по-уникалния факт е, че търсенето, а съответно и предлагането на парфюми не е намаляло през всички векове на съществуването на тези аксесоари.


В далечното минало процесът по направата на един парфюм е бил изключително сложен и се е изисквало особено майсторство. Мъжките парфюми и дамските парфюми са се правели от естествени билки, цветя, подправки, масла и различни растения, като извличането на суровината е било въпрос на много голяма прецизност и умения, а смесването и създаването на хубав аромат е било истинско предизвикателство, от което понякога е зависел дори животът на парфюмера. Причините за тази смъртна опасност се базират на това, че все пак най-големите потребители на парфюми в тези периоди са били благородниците и владетелите, а на всички е известно, че те са безкрайно взискателни към резултатите.


Сега парфюмите се правят по един доста по технически ориентиран начин, но модерните времена и огромният глад и нуждата от разнообразие на благоуханни течности в голяма степен изискват тази модернизация, макар и в голяма степен да се губи магията. Сега един парфюм се прави в изключително модерни лаборатории, като се следват стриктно четири етапа. Имаме три основни стъпки за създаване на парфюм – избор на парфюмна суровина, смесване и поддържане. Четвъртият етап е финалният, който включва контрол на качеството.
Технологиите в парфюмерията и това, че всеки парфюм е толкова достъпен от гледна точна на дистрибутори е сред най-хубавите неща на модерните времена, в които живеем. Това, че можем да купим маркови парфюми на ниски цени или да изберем своя любим парфюм online е сред нещата на нашата ера, които категорично не са за подценяване.

Източник: http://damska-moda.info/

 

Rate this blog entry:
0
Поелзни съвети да се справите с мазната кожа
Какво да търсите при покупка на кожени палта с кос...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found