Кой е истинският лидер около нас?

Кой е истинският лидер около нас?

С какво се отличава истинският лидер? Лесно ще го познаете. Първо – той не твърди, че е лидер. Неговите дела говорят за същността му, а не думите му. Той е открил призванието си и дава всичко от себе си, за да допринесе с нещо за общността, към която принадлежи.

Истинският лидер често не блести, защото това не е присъщо на личността му. Той, също като Слънцето, не се тупа в гърдите за топлината, с която гальовно обсипва Земята.

Лидерът е насочил въпросите към себе си. Самоусъвършенства се, отстранява своите недостатъци, самошлифова се. Не е затворен – пита другите за всички неприятни черти в характера си и работи по тяхното отстраняване.

Лидерът е любопитен към света – на това и се дължи „тайната" на неговия успех. Също като коя да е улична котка, той не се бои да се покатери през знойното лято върху горещия ламаринен покрив и да танцува под парещите лъчи. Той не се плаши от промяната, а танцува с нея – впуска се с устрем в новите предизвикателства, заедно с екипа си.

Осъзнатият лидер знае добре, че може да управлява единствено себе си. Авторитарното мениджърско поведение му е познато, но непонятно. Той е фокусиран върху днешния ден – захвърлил е миналото в ъгъла на своя добре подреден килер, в боклукчийската торба.

Истинският лидер се държи с другите така, както той би желал да се държат с него.

Всеки ли може да е лидер?

Всеки човек може да бъде лидер на себе си, на собствения си живот – да подходи с ентусиазъм към него, да бъде силен и решителен, и постоянен, да делегира доверие на другите и да оправдава делегираното към него доверие.

Истинският лидер е човек, който не допуска компромиси с личността си, със своите вярвания, с изборите, които прави. Той е силен, автентичен, емоционално интелигентен, пробивен и живее, за да работи.

Автентичните лидери ни привличат, защото у тях виждаме чертите, които самите ние бихме желали да придобием!

За мен беше удоволствие да напиша тази статия. Абонирайте се за още! Ето още няколко превъзходни писаници по темата: Какви са истинските лидери в бизнеса? Живот, вяра и рискове Съвети за успешен бизнес! 7 съвета за мениджъри 12 съвета за мениджъри Успешен ден, приятели, и продължавайте да растете!!!

Rate this blog entry:
0
Какво пречи на компанията да се развива?
Какво казват най-добрите мениджъри?

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found