Кандидатстване за кредитна карта: какво да търсите?

Кандидатстване за кредитна карта: какво да търсите?

Попитахме експерти какви функции имат кредитните карти и на какво трябва да обърнете внимание на първо място.

Какво трябва да знаете, когато избирате кредитна карта:

  • Понякога хората си мислят, че гратисният период започва от момента, в който направите покупка с кредитна карта. По правило обаче периодът започва от първия ден на календарния месец или друга дата. Затова трябва да обърнете внимание на началото на гратисния период. Например, при посочен гратисен период от 50 дни, човек, направил покупка на 30-то число на текущия месец, всъщност има само 20 дни от гратисния период.
  • Действителният гратисен период, посочен в обявата, може да се различава от действителния. Например декларираният гратисен период "До 100 дни" е наличен за определени категории клиенти, за останалите този период може да бъде 50 дни или друг по-кратък период. Привилегия под формата на дълъг гратисен период може да бъде налична за първокласни клиенти, за съществуващи клиенти или за тези, които участват в една от маркетинговите промоции, които са различни за всяка банка.
  • Лихвеният процент за покупки, който е валиден при излизане от безлихвения период, не отчита други такси, като теглене на пари в брой, преводи от карта към карта, годишна поддръжка, SMS известия, което не отразява реалния лихвен процент.
  • Лихвеният процент по кредитна карта обикновено се разделя на два вида: за покупки и за теглене на пари в брой. Съответно размерът на ставките в зависимост от операциите е различен.
  • Прехвърлянето на средства от карта на карта е еквивалентна на операция за теглене на пари в брой.
  • Таксата за теглене на пари в брой и прехвърляне на средства от картата, като правило, не зависи от гратисния период и се таксува при използване на услугата.
  • Важно е да се обмисли процедурата за плащане на годишна поддръжка на кредитна карта, ако картата е закупена в края на годината. Възможно е клиент, закупувайки карта в началото на декември, да заплати годишната услуга. Идва януари и клиентът трябва да плати отново годишната такса за картата, тъй като е започнала втората календарна година, през която клиентът използва кредитната карта.

Източник: https://i-bankomat.com/

Rate this blog entry:
0
Предимства на дървената детска кухня за игра
Що е то дигитална маркетинг агенция? Как да се дов...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found