Какви обувки да изберете за бизнес средите

Какви обувки да изберете за бизнес средите

Дамската част от обществото не е единствената, която изпитва суетност и премисля начина си на обличане. Мъжете, особено тези, чиито професии са престижни и отговорни, в бизнес средите, също обръщат внимание на ежедневното си облекло, което изразява тяхната увереност и индивидуалност.

Един от елементите, които поставят акцента в мъжката визия, са обувките.

Качества, които трябва да притежава перфектния чифт

Когато избирате обувки за формална работна среда, трябва да съобразите няколко основни критерии и характеристики, които те трябва да притежават, за да бъдат най-оптималния ви избор:

  • Удобство – На първо място, обувките които избирате трябва да ви бъдат удобни. Независимо дали ще прекарате деня в офиса или в движение по задачи, трябва да се чувствате комфортно в кожата си;
  • Комбинативност – Перфектният чифт трябва отлично да пасва на вашия стил на обличане. Те не трябва да контрастират облеклото, а да го допълват и да му придават завършен вид;
  • Устойчивост, здравина и издръжливост – Всички тези свойства зависят предимно от качеството на материала, както и майсторската прецизност, с която са изработени. В бизнес средите най-често се залага на кожени изделия.

Какъв стил обувки да изберете

Когато избирате какви обувки да си вземете, на първо място трябва да определите стила, към когото те да спадат. Основно за бизнес средите вариантите са между официални и спортно-елегантни обувки.

Официалните варианти са класически изчистените модели, изработени от естествена кожа, с кожена подметка, които често имат нисък ток и са отлично допълнение към елегантни мъжки костюми.

От гледна точка на разновидност, мъжете с престижни и отговорни позиции, предпочитат Оксфорд и Дерби, които се водят най-формалните варианти.

Важен критерий при избора на такива модели, е цветът. За обувки в областта на бизнес средите, най-често се избират неутрални цветове – черно, светло кафяво, тъмно кафяво, тъмно сиво.

Освен официални чифтове, мъжете в бизнес обществото залагат и на спортно-елегантни модели. Те са подходящи за съчетание с елементи на костюма, както и с дънки и тениска, и създават по-кежуал визия. Това е правилният избор за представителите на мъжкия пол, които искат да избягат от строго елегантния начин на обличане.

Спортно-елегантните обувки най-често са от естествена кожа или велур, като за разлика от официалните, тук подметката не е кожена, а гумена.

Освен в работата, те могат да бъдат носени и на разходка с приятели, вечеря навън, мероприятия от социален характер, което ги прави универсални.

Тази статия е написана в партньорство с Carducci – водещ бранд в мъжкото облекло. За да разгледате артикулите в категория “Обувки”, посетете сайта или физическите магазини.

 

Rate this blog entry:
0
5 съвета за правилна грижа за фасетите
Как да изберем подходящ Работен Офис Стол?
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found