Полезни съвети при избора на обзавеждане за спалнята

Полезни съвети при избора на обзавеждане за спалнята

Спалнята е мястото, където можем да избягаме от ежедневната суматоха, да се отпуснем, да се поглезим и най-вече да си отпочинем след тежкия работен ден. Това помещение трябва да ни дарява с комфорт и уют, за да изпълни изцяло основното си предназначение. За да се случи това, ние от своя страна трябва да изберем правилно мебелите за спалня.

Кои мебели трябва задължително да присъстват в спалнята?

Достатъчно е да прегледате каталога на един мебелен магазин, предлагащ готови спални комплекти, за да разберете кои са базовите компоненти на обзавеждането за тази стая. В интериора на спалнята доминира леглото. Неговата големина и дизайн се избират в зависимост от предназначението на помещението – дали е спалнята на родителите или на някое от вече порасналите деца.

Винаги е добре леглото да бъде просторно и по възможност с масивна конструкция. Във всеки мебелен магазин, включително онлайн представените като магазин Мебели за всеки, спалните се предлагат без матрак. Той се избира и купува отделно. Това позволява на ползвателя да избере матрака, отговарящ напълно на неговите нужди, предпочитания и бюджет.

В комплект с леглото почти винаги вървят нощни шкафчета – минимум един брой, когато дизайнът на леглото предполага поставянето му до стена. Леглата тип Приста (персон и половина) не се предлагат с нощни шкафчета, но към такова легло често е добавена ракла за съхранение на спално бельо и завивки.

Друга централна фигура на мебелировката за спалня е гардеробът. Размерът му, както и този на леглото се определя от броя на хората, които ще го използват. Препоръчително е да се избере по-малък двукрилен модел за стая, използвана от един човек и най-малкото трикрилен за съпружеска спалня. Покупката на спален комплект е по-рентабилно решение и гаранция за стилистичен/визуален синхрон между мебелите.

Допълнителни опции

Психолозите не препоръчват да се избирате ярки и възбуждащи цветове за обзавеждане на спалнята, както и да се запълва стаята с ненужна мебелировка, която ще попречи на добрата почивка. И въпреки това, има няколко вида опционални мебели, които е добре да присъстват в спалното помещение.

За дамите това безспорно е тоалетката. Тя е личното кътче на всяка жена, където тя би могла да се погрижи за вечерния или сутрешен тоалет. Днес тоалетката е лукс, защото тя не предлага необходимото пространство за съхранение. Собствениците на малки апартаменти са принудени да бъдат по-далновидни.

Класическата тоалетка се замества чудесно от модерния свободно стоящ скрин с няколко чекмеджета. Необходимо е само над скрина да се окачи стенно огледало, за да се получи перфектно кътче за изготвянето на ежедневния грим и прическа. Скриновете се предлагат като допълнителен компонент към много спални комплекти.

Това означава, че могат да се добавят допълнително, като цената им се начислява към цената на комплекта. По същия начин може да се закупи надстройка за стандартно предлагания гардероб или шкаф от същата серия на съответния производител. Винаги е добра идея да поставите кресло или фотьойл в своята спалня. При наличие на свободно пространство – не се лишавайте от този комфорт.

Финалният щрих в обзавеждането са меките подови настилки. Твърдите подове като паркет, дюшеме или керамична облицовка се нуждаят от омекотяване. Мокет или дори малко килимче в центъра на стаята, ще я направи много по-приятна и уютна, а освен това ще абсорбира излишните шумове в помещението.

Източник: mebelizavseki.bg

Rate this blog entry:
0
Каква оранжерия да изберем с цел домашно производс...
Проблеми с високо кръвно налягане и хипертония
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found