Технология на NXT, Пиезоелектричният, QUAD електростатичен панел, Йонният говорител и други високоговорители

 

NXT технология
Тази технология, използвана от Mission и Elac, наред с други, използва много плоска мембрана. Вместо диафрагма, която се движи напред-назад като бутало, панелът NXT микроскопски вибрира по цялата си повърхност. Следователно звукът, излъчван от панела, е в хармония със съседни повърхности като стени, подове, тавани, като по този начин дава невероятна гъвкавост на позициониране в стаята. Благодарение на отличните дисперсионни характеристики на технологията NXT, високоговорителите, оборудвани с нея, произвеждат забележително балансиран и равномерен звук в цялата стая, давайки ви свободата да слушате, където искате.

Пиезоелектричният високоговорител
Тази технология предлага много предимства за много високи честоти. Тъй като импедансът се увеличава рязко при ниски честоти, той дори може да се използва без филтриране. Най-известният е високоговорителят на високоговорителя на Motorola - и неговите китайски копия - който се използва широко в домашните високоговорители с високоговорители, спечелвайки му ужасяваща репутация, въпреки че се използва успешно като супер-пищялка на високоговорители Hi. -Fi със средна ефективност. Има няколко качествени Hi-Fi модела от Audax, но именно в областта на ултразвука (детектори за присъствие, телеметрия и др.) Този високоговорител се използва най-много.

QUAD електростатичен панел
Този високоговорител използва голяма заредена мембрана, поставена между два перфорирани електрода. Тази техника създава важни проблеми с насочеността, които се регулират от използването на няколко ленти. Тази технология е запазена за самия връх в гамата, електростатичните панели със средно качество все още струват много пари.

Йонният говорител
Тази технология използва високочестотна модулирана йонизация на въздуха. Специалният усилвател модулира размера на плазмения балон с носител от няколкостотин kHz. Размерът на балончето ограничава възпроизвеждането на ниски честоти до около 5 kHz. Йонният пищялка е идеален от теоретична гледна точка, но остава много скъп.

Други видове високоговорители
Има много тествани технологии с различна степен на успех. Повечето са изоставени, правилно или погрешно. Усилията са насочени главно към подобряване на конвенционалните технологии - особено електродинамиката - за намаляване на изкривяванията и удължаване на честотната лента, като същевременно се поддържа разумна ефективност.

Rate this blog entry:
0
Грижа за косата през зимата в 8 стъпки
Взаимовръзки между формулирането и разчитането на ...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found