Най-Важните Ползи за Здравето От Истинската Перга (Пчелен Хляб)

RadiHoney - перга, пчелен хляб

 

Знаете ли, че чистата, натурална перга  - още позната като пчелен хляб – се използва като мощна мултивитаминна, пробиотична и мултиминерална хранителна добавка?

Освен това, пчелният хляб (перга) също се използва и в алтернативната медицина за природно лечение на редица заболявания и здравословни проблеми.

В днешният материал ще си поговорим за изключителните ползи от натуралната супер храна перга, като за целта се добитахме до експертното мнение на пчелна ферма RadiHoney, произвеждаща домашни медни продукти чак от 1967 година.

 

Какво е перга (пчелен хляб)?

Преди всичко друго е редно да ви представим тази супер храна подобаващо.

Известна с многоспектърното си действие, пчелният продукт перга може значително да подобри качеството ни на живот. Считана за супер храна, добивът на перга е сравнително трудоемък и времеемък процес.

Това от своя страна  обяснява съвсем ясно трудното ѝ намиране на пазара, и то в натурален вид. Имайте предвид, че нейно Височество Перга се слави като медният продукт с най-висока биологична стойност на Земята.

Перга представлява пчелен прашец, произведен с помощта на ензими и мед – пчеличките буквално наслояват прашеца в килийките на кошера в анаеробни условия. Вследствие на специални ензими, дрожди и бактерии се натрупва млечна киселина и пчелният прашец на практика се ферментира. В процеса обвивките на зрънцата малко по малко се разрушават, а така съдържащите се ценни вещества в тях стават по-достъпни.  

По този начин, пергата не само че спечелва с вкусните си качества дори малките деца, но и рязко изпъква с лечебните си сили в сравнение със цветния прашец, например.

 

Какво се съдържа в пчелния хляб (перга)? 

Тази древна чудотворна храна бива мощен източник на 9-те незаменими аминокиселини, наред с 50 ензима, витамини от B-комплекс, множество минерали като калий, калций,  желязо, магнезий, хетероауксин, витамини К, Е, C.

Перга се отличава още с антимикробното си действие, смята се още и за изключително ефективен анаболик.  В състава на перга влизат още и стерини, които се трансформират в човешкото тяло във витамин D – безценен витамин, жизненоважен за формирането на здрава костна система.

Редовната консумация на перга (1,5-2 гр дневно) запълва нуждата на тялото от витамин D (калциферол), като така костите и мускулите се укрепват и заздравяват – особено важно за възрастните, при които костите и мускулите значително отслабват с напредване на възрастта.

Откъм киселинен и хормонален състав, пергата е източник на арахидонова, линолева и линоленова киселини – прадците на мъжките хормони, регулиращи нормалното функциониране на репродуктивната система при мъжете.

Невероятно интересен факт е това, че при млечно-киселата ферментация се отделят и пробиотици.

Съдържащите се аминокиселини в пергата се грижат за нормалното функциониране на всички жизнени процеси в човешкия организъм. Аргининът, от друга страна, се явява като страхотен помощник на имунната система.

Глутаминът – веществото, грижещо се за растежа на мускулатурата – помага на тялото да поддържа нормален кисело-алкален баланс.

Тирозинът в пергата пък се грижа за добра памет и производство на адреналин в тялото.

Пергата още е известна и със защитните си свойства срещу вирусни инфекции. По съдържание на белтъчини, пергата предлага богат състав, близък дори до този, съдържащ се в яйцата и някои видове месо; белтъчините в пергата са високоусвоими.

За какво се препоръчва пчелният хляб (перга)?

  • Малокръвие
  • Заболявания на нервната система
  • Проблеми с еднокринната система
  • При стомашно-чревни проблеми (гастрити, язва, колит)
  • За повишаване на имунитета
  • При сърдечна недостатъчност
  • При нарушено кръвообращение
  • При слединфарктни състояния
  • Хепатит
  • Алергии
  • Стерилност
  • Аномалии при бременност
  • Хронични зависимости (алкохолизъм, наркомания)
  • При преждевременна старост
  • Дисбактериоза
  • Използва се като антисклеротично средство
  • За повишаване на телесното тегло при атлети
  • Помага при натравяния
  • Забавя деленето на туморните клетки
  • Намалява токсичността в тялото
  • Ускорява заздравяването на раните
  • Възстановява нормалната чревна микрофлора

Прием на перга

Препоръчителната дневна доза е между 3-5 грама перга, която се приема преди хранене (като се смуче). Именно под въздействието на слюнката започва да действа благотворният ефект на пергата.

При консумация е необходимо пергата да бъде добре разградена от слюнката. Така усвояването на пчелния хляб ще започне още от устата и хранопровода. 

Препоръчително е след приема на перга да не консумирате течности и храни поне до 30 минути.

Перга – дозировка за деца

Внимание: приемът на пчелни продукти от бременни и деца до 3 години трябва да се следи от медицинско лице. Преди употреба задължително се консултирайте с личния си лекар.

Препоръка: дозировката за деца е 1/3 – 1/4 от тази при възрастните.

Предимства на натуралната перга от RadiHoney

-гаранция за екологично чист натурален пчелен продукт
– произведен в българска пчелна ферма, произвеждаща медни продукти от 44 години
– наличности на стъклени буркани от 15 гр, 3 бр х 15 гр или 110 гр. /±2%/
– подходящ за консумация от вегетарианци
– ръчно добиван
– остатъчна влажност 8 – 12 %
– съхраняван продукт при температура от 0 до 4 °С без достъп на пряка слънчева светлина

Снабдете се и вие с изцяло натурална, домашна перга (пчелен хляб), произведена от дълголетна пчелна ферма RadiHoney– производител на истински медни продукти от 46 години!

Очакваме Ви!

П.С. Разгледайте продуктови снимки: 

Перга, пчелен хляб от РадиХъни

 

***

Перга, пчелен хляб, РадиХъни

 

***

 

Перга, пчелни продукти

Rate this blog entry:
10
Прополис и Прополисова (клеева тинктура): какво е,...
Големите предимства да вземете Бет365 бонус.
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found