Кога е добре да си вземете малко почивка от музиката

Кога е добре да си вземете малко почивка от музиката

Музиката е всепоглъщащ труд. Тоест когато сте музикант, може дори и почивните ви дни да са свързани с правене на музика. Всъщност когато се прехранвате с музика, вие работите когато хората работят, за да станете по-добри музиканти и свирите пред тях, когато всъщност е тяхното време за почивка. Това може да звучи много изтощаващо и е така, особено ако не сте способни да си починете когато трябва. Затова понякога просто трябва да оставите любимата си китара, пиано, цигулка, тромпет, и просто да се оставите на потока от мисли да се успокои. Да поживеете известно време без музика, за да може след това да сте още по-добри музиканти. Кога обаче е времето да  направите това? Нека да видим.

 

Когато сте начинаещ музикант е много по-лесно да си починете от музиката. Когато репетирате прекалено много, когато ви се струва, че сте забили в няколко мотива и не можете да изсвирите нищо ново; когато се усетите, че пишете ноти, а другите спят или играят навън - погледнете пак. Ако просто сте забили толкова много в музиката, че не можете да видите нещо друго за вас в този момент, тогава вземете си почивка. Оставете нотите, оставете вашите музикални инструменти, направете разходка и дишайте. Достатъчно е малко да се отпуснете, да поспите, да се възстановите и след няколко дни ще сте по-добри в музикалния аспект, който ви е отнел толкова труд в изминалия период. Изпробвано е, работи!

 

Никога не казвайте, че ще зарежете музиката! Най-малкото не го обявявайте на всеослушание. Има творци и групи, които използват този трик с изцяло маркетинг насока, но те не правят услуга на себе си, може би на личните си финанси, но музиката както знаете е много повече. Вместо да стигате до отчаяние от множество концерти, постоянни излизания пред публика, нон стоп репетиции, Определете си периоди, в които музикалната ви дейност е по-разредена. Така ще можете да възстановявате и да сте готови за следващото голямо музикално преживяване.

 

В тежки случаи на музикохолизъм трябва да вземете сериозни мерки. Оставете любимия си музикален инструмент, оставете музикалните пособия и аксесоари и се насочете към място и време, където вашата музика не съществува. В кръг от хора, за които музиката е просто забавление, което не е задължително да се слуша всеки ден. В този кръг може би ще се почувствате по-добре, ще се разграничите за известно време от музикалното си изкуство и може би ще го оцените по-един много по-пълноценен начин. 

Източник: https://musicshopbg.com/

Rate this blog entry:
0
4 професионални уреда за съвременния майстор
Реновация на съществуващи парфюми – защо се прави?
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found