Реновация на съществуващи парфюми – защо се прави?

Реновация на съществуващи парфюми – защо се прави?

Всеки един от нас има различен вкус. Когато най-сетне сте открили перфектното ухание и го ползвате години наред, искате да го ползвате и за в бъдеще. Но след всички тези години осъзнавате, че има нещо различно в парфюма, което се е променяло с времето. Този аромат, в който сте се влюбили, вече не е същият. Започвате да се чудите защо производителите са направили тези промени с формулата на вашия любим парфюм. Дали е имало нещо нередно с миналата версия, или има някаква друга причина? Ще се продава ли отново? Тук са дадени отговорите на някои от въпросите.

Една от причините, които подтикват производителите към някаква промяна, е осъвременяването на уханието. Продажбите се увеличават, когато продуктите се поддържат в крак с модата, особено при парфюми, които са стари. Въпреки че много от хората предпочитат класическото, трябва да се съгласим, че реновациите ни придържат към епохата, в която живеем в момента. Нагласите и мисленето на хората се променят с много бързи темпове, затова тези различия изискват и промени в ароматите. Това е така, защото продажбите трябва да бъдат достатъчно задоволителни за производителите, а при остаряването на парфюмите те не са. Ето и примери за осъвременени ухания:

  • Knize Ten – първоначално бил пуснат през 1924 г. Кой би оспорил, че толкова стар парфюм има нужда от осъвременяване?
  • Dolce&Gabbana Pour Femme– бил пуснат в продажба през 1992 г. След 20 години дизайнерите предприели мерки за промени и решили да пуснат ново издание на аромата. Както и самата Габана твърди, че това не е голяма промяна.


Друга причина е промяната в регулацията на съставките. Някоя от съставките на аромата може вече да не е налична или да не се позволява нейното използване. В този случай уханието трябва да бъде съобразено с определени съставки, за да отговаря на изискванията.

Международната парфюмна асоциация често забранява или ограничава използването на някои съставки, поради вероятността да действат като алергени. Това е и причината за измененията във формулата на Chanel No. 5.

Като трета причина може да се даде спестяването на пари. Може да не звучи много удачно, но е факт. Много компании променят ароматите си с цел да спестят повече пари и да си увеличат печалбата. Евтини парфюми за повече пари. Това е характерно за парфюмите на Christian Dior.

Те започват да намалят производствените разходи. По този начин съставките нямат същото ухание, тъй като са заменени. Поради тази причина няма как да очакваме уханията да бъдат същите, каквито са били преди.

С времето всичко се променя, както състава на парфюмите, така и самите технологии, с които те се произвеждат. В някои случаи именно тези промени са причина за промяната в някои нюанси на даден парфюм. Не винаги производителите са виновни за тези различия, които се появяват с времето, а промяната в съвременните технологии.

Всеки един от нас страда за старата версия на някой любим парфюм. Но трябва да признаем, че живеем в бързо променящ се свят, в който измененията са неизбежни във всяка една сфера - включително парфюмерията. Съветът ни е да не се притеснявате да опитвате нови неща!

 

Източник: http://send-press.com/

Rate this blog entry:
0
Кога е добре да си вземете малко почивка от музика...
Започва ли Apple да изостава от битката за най-доб...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found