Кои са най-неефективните начини за отслабване?

Кои са най-неефективните начини за отслабване?

Мечтата на всеки е да има хубаво и стегнато тяло. Някои се раждат слаби, с добри гени, които им помагат да поддържат фигурата си през целия живот. Други не са толкова големи късметлии и трябва да прекарат много часове в залата, за да постигнат мечтаната фигура.

 Тренировките и спазването на режими са дълъг процес, който изисква много отдаденост. Не можем да свалим 5 килограма за една седмица и да изглеждаме зашеметяващо. Точно затова повечето хора се отказват от правилния и трудния процес на отслабване и избират лесните и бързи диети. Вече се сетихте за няколко, нали? Нека видим кои са най-неефективни и безполезни бързи диети.

 

  1. Отслабване с чайове

 Всеки е чувал за чудотворния ефект на зеления чай. Забързва метаболизма и изгаря мазнините. Нещата, които сте чували са донякъде истина, но повечето са просто маркетинг средства, с които да се продадат повече количества.

 Истина е, че зеленият час забързва метаболизма и ще увеличи посещенията на тоалетната. Въпреки това не може да изгорите мазнините само с неговия прием. Мазнините се изгарят, когато се превръщат в енергия, а за да се превърнат в енергия трябва да има движение. Само когато тренирате вие горите от запасите в тялото. Всички останали митове, че без тренировки може да се отслабне са далеч нездравословни и неверни. Това води и до друга също толкова нелепа диета.

 

  1. Гладуването

 Доброто, старо гладуване, с което всеки се e опитвал да отслабне. Да, няма как да не се съгласим, че това е начин, чрез който наистина се отслабва. Проблемът е, че в повечето случаи това отслабване води до обратния ефект – качване или до сериозни здравословни проблеми.

 Първото и не толкова сериозно, което може да се случи, е йо-йо ефектът. Тоест да качите двойно повече килограми, отколкото сте свалили. Това се случва, след като се върнете към нормалния си режим на хранене. Организмът превръща всички въглехидрати в мазнини, защото се чувства застрашен и се опитва да предпази тялото от следващо гладуване. Така крайният резултат освен че не е задоволителен е и много по-зле от самото начало.

 

Качването на килограми е най-малкият проблем, който може да възникне при гладуването. Повечето хора смятат, че когато гладуват тялото започва да използва енергия от мазнините. Първият енергиен източник, който използва тялото след въглехидратите са белтъците. Те имат по-малка химична структура и по-лесно се разграждат от тялото. Затова, когато гладувате дори това, което сваляте не са мазнини, а мускули. Резултатът е налице. Слаби сте, но имате целулит и все още има паласки.

 

Някои хора ще попитат как тогава да отслабнем, след като организмът използва мускулите като енергиен резерв? Точно тук идват тренировките. Когато тренираме мазнините се превръщат в по-прости съединения и леснодостъпни за тялото. По този начин горим директно от депата. Но това е дълъг и бавен процес. Един килограм мазнина е равен на 3500 калории. Сами може да сметнете колко време ще отнеме, за да се свалят 5,10 и повече килограми.

 

Отслабването не е кратък процес. Дори да опитваме с бързи и лесни диети винаги свършваме с разочарование и отчаяние. Ако искате да отслабнете, започнете още днес. Ограничете някои храни и започнете да се движите повече. Умерената диета, съчетана с правилните тренировки ще осигури тялото, за което винаги сте мечтали.

 Истината е в спорта, в движението и в правилното хранене! И в помощни средства като сауна костюм за отслабване. Не чакайте утре. Започнете още сега!

 

Източник: http://ddrom.net/

Rate this blog entry:
0
Започва ли Apple да изостава от битката за най-доб...
Кое е на мода: Седан или хечбек
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found