Анализ на кучешките храни

Анализ на кучешките храни

 

Ако имате куче за първи път е добре да научите повече за хранененето му. В тази публикация ще се занимаем с анализ на основните съставки в състава на храните за кучета.

  1. Протеини. Протеините представляват неизменна част от здравословния начин на хранене на кучето. Протеините насърчават растежа на мускулите и помагат за възстановяване при повредена мускулна тъкан. Кучешка диета, лишена от протеини може да доведе до лоша козина и отслабена имунна система, като по този начин вашия домашен любимец е с повишен риск от чести заболявания. Въпреки това, храносмилателните разстройства могат да се появят при кучета, ако протеините идват от растителни източници. Протеини, получени от животински източници се считат за най-доброто за здравето на кучето. Висококачествените протеини се намират в пилешко, агнешко, говеждо месо, риба, яйца и други съставки с животински произход.

Въпреки, че месото е отличен източник на протеини, в суров вид то не се препоръчва, тъй като може да доведе до хранително отравяне на кучето. Сурови яйца и дори сурово мляко съдържат салмонела (вредни бактерии), които биха могли да навредят на вашето куче. Следователно, без топлинна обработка месото и по-специално яйцата не трябва да се дават на кучета.

  1. Зеленчуци и плодове. Може да се окаже подходящо да се изварят сурови зеленчуци и плодове, тъй като те са подходящи за облекчаване на трудности в храносмилателния тракт. Освен това, тялото на кучетата произвежда много малко ензими, необходими за храносмилане на растителна основа храни, така че, храненето с варени на пара зеленчуци често се препоръчва за предотвратяване на проблеми с храносмилането. Въпреки това, някои зеленчуци и плодове трябва да се избягват, тъй като те може да предизвика широк спектър от здравословни проблеми, включително диария и стомашно разстройство. Плодовете и зеленчуците, които не се препоръчват за кучета са

авокадо, домати, лук, гъби, череши, ябълки, броколи, стафиди, грозде и праскови.

  1. Въглехидрати. Въглехидратите в умерени количества са добър източник на енергия за кучета. Твърде много въглехидрати в храната може да предизвика затлъстяване и симптоми на лошо храносмилане, като подуване на корема и газове. Приблизително 20-25% от кучешките диети трябва да съдържат въглехидрати. Кучешки храни, съдържащи разтворими въглехидрати, се съдържат в овес, ечемик, червеникавокафяви картофи и кафяв ориз. Всички те са подходящи за менюто на кучето, тъй като може да се усвояват бързо.

 Източник: http://petrich-news.com/

Rate this blog entry:
0
Кое е на мода: Седан или хечбек
Купуване на пиано - полезни съвети
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found