За дрехите през призмата на историята

 

Променен егардероба на съвременния човек като цяло през годините. Преди е преобладавал ситуационния подход към изграждането на гардероба на модерните хора - във всеки отделен случай се е изисквало специално облекло. Например, за Министерството на отбраната в началото на XIX век. Човек е трябвало да има най-малко три фрака: различни нюанси на зеленото - за сутрешните посещения или бизнес срещи, синьо или тъмно синьо - за посещения през деня и вечеря и черно - като бални и траурни дрехи. 

Мъжки дрехи за почивка - дрехи за спорт, туризъм, релаксиращи за морето (включително бански за плажа), за посещение на дискотеки и нощни клубове. Основни изисквания към дрехата за свободното време: нейната функционалност и използваемост, както и възможност за всеки човек да изрази своята индивидуалност.Затова има толкова много елементи, заимствани от спортни облекла и трикотаж.

Светските дами през 18в. могли в един ден да сменят до 7 рокли: роба;  рокля за разходка или рокля за посещения; домашна рокля; рокля за приеми (все още е "чай рокля" - за чай в пет часа); вечерна рокля; за театър и най-накрая - бална.Всички тези тоалетни се различавали по цвят, качество на тъканта, дължина на ръкавите и дълбочина на деколтето. 

Домашни дрехи и обувки - дрехи, които облича един човек като е у дома си, за да се отпусне и да поработи. В съвременните домашни дрехи се наблюдавасъщото нещокакто и в други продуктови групи дрехи–размиват се разликите между ежедневни облекла и такива за свободното време. Вероятно единствената досега е непоклатимата традиция - удобните домашни обувки (чехли, сандали, пантофи и т.н.). През 1970-те години благодарение на популярността на "етническия" стил в модата, асортимента от домашни дрехи се запълва с нови форми, заимствани от народнитеносии: вместо от сега познатите ориенталски одежди (влезли в мода обратно в XVII век.) и кимоно (на мода в края на на XIX - началото на XX век .), разпространената арабска рокля и "саронг пола." 

Облеклото на модерната жена, по принцип, може да се побере в един куфар. В допълнение, игровият подход към формирането на гардероба - той може да съдържа неща в различни стилове, които помагат на човек да променя своите изгледи, както актьор се променям чрез театрални костюми. Такова отношение към облеклото ви позволява да използвате костюма, за да направят живота си по-интересен и разнообразен.

 

 

 

Rate this blog entry:
0
Домашни и ежедневни дрехи
Бели зъби за успех в обществото
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found