Поелзни съвети да се справите с мазната кожа

 

Мазната кожа е с груб релеф, с по-едри пори, по-плътна и лъщяща. Ако поставите лист хартия на челото си и има отпечатък, значи кожата ви е мазна. Секрецията в мастните жлези в кожата се увеличава или намалява в зависимост от състоянието на нервната и храносмилателната система, от състава на храната, от метеорологични, химични и физични фактори. Понякога и от неправилни хигиенни или козметични грижи. За това тя изисква по-специални грижи.

Смесвайки се с прах и излющени повърхностни клетки от кожата, мастният секрет запушва отворите на мастните жлези и по кожата се образуват „черни точки“. Най-мазна е кожата в юношеската възраст, но тя може да остане мазна и до 40-50-годишна възраст. Хората с мазна кожа е добре да избягват храни, богати на въглехидрати и да се ограничават от мазнини, тестено, сладко, лютиво, кисело и да предпочитат вегетариански храни – плодове, зеленчуци, сокове и млечни продукти. Могат да консумират риба и бяло  месо от пиле. Добре е да се избягват мазни кремове, маски и въобще омазняващите кожата третиращи препарати.

На помощ идва натуралната козметика за лице с био състав, направена специално за мазна кожа и потискаща отделянето на мазнини. Ето и няколко съвета:

 

Козметичните средства е препоръчително да са на водна основа. Всеки знае, че пудрите изсушават кожата. Бебешките пудри, обаче са по фини и не биха отнели и полезните мазни тъкани от кожата нса лицето изцяло. На второ място, препоръчваме био козметика, която без да дехидратира, прониква в дълбочина и има почистващ ефект. Съветваме и да се ексфолира кожата, без да се прекалява, за да се избягва свръхсензитивност на кожата. Натуралната козметика повлиява добре омазнената кожа вследствие на хормонални промени по време на пубертета и бременността.

Източник: http://www.7sekundi.com

Rate this blog entry:
0
Модерния ефект омбре на косата
Как се правят парфюмите
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found