Онлайн кредити – предимства и недостатъци

 

Онлайн кредити – какви са техните предимства и недостатъци

Като всяко нещо в живота и онлайн кредити имат своите предимства и недостатъци. Ще разгледаме първо положителните страни, а след това отрицателните.

 

Минимално време за кандидатстване

 

Безспорно онлайн кредите са бързи и при тях само с няколко клика можете да изберете желаната сума и да кандидатствате за нея.  Това ни кара да мислим, че винаги има някой, на когото да разчитаме в труден момент.

 Няма изискване за гаранция

 

При банките се изисква гаранция за всяко нещо. Тук изобщо не е така. Можете да изисквате голяма сума пари от онлайн кредит, без да се занимавате с доказване на доходи и т.н. Единствено при по-особени случаи може да се наложи да докажете дохода си от пенсия, заплата или стипендия, но това са много редки случаи.

 

Удобството на собствения дом

 

Всичкото кандидатстване правите в удобството на собствения ви дом. Не се налага да висите по гишета и да чакате на опашка.  Единствено може да получите телефонно обаждане за потвърждение. Другото нещо, че условията при онлайн кредите са прозрачни и няма скрито покрито.

 

Недостатъци

 

На първо място това са малките суми. Да, вие можете да изтеглите и  10 000 лева, но на повечето онлайн кредити това е максимума.  Другият минус са и високите лихви,  с които фирмата се застрахова, че вие ще изплатите взетата сума.  Срокове за връщане на сумата са доста кратки. Най-дългият срок може би е 4 седмици. Разбира се, можете да поискате да се удължи, но това може да означава и увеличаване на лихвата.  Дори и да не ви иска доказване на доходи, все пак фирмата ще поиска да знае дали работите някъде, за да е сигурна, че ще си върне парите, които вие е отпуснала. И на последно място е нужно да имате банкова сметка, за да си получите сумата.  Ако не притежавате такава, няма и да получите заема.

Rate this blog entry:
0
Защо да поискате кредит през интернет?
Музиката в къщи
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found