Опазване на околната среда и горите

Опазване на околната среда и горите

Проблемът в днешни дни за замърсяването като цяло е огромен и навременното му осъзнаване от всички може и ще допринесе за разрешаването му. 

Индивидуални стъпки

Всички се досещаме как се е замърсила околната среда и горите – всички ние сме причината или поне онази нехаеща част от нас, която със сигурност не е наясно с важността на този проблем. Горите в България заемат немалка част от страната ни – 30 % от цялостната ни територия. Те представляват националното ни богатство и са най-същественият ни ресурс. Нещо повече, горите имат не само национално значение, но и икономическо заради факта, че те носят множество ползи на населението и на страната също.

Огромна част от населението разчита на горите като източник на доходи, а също и на дървесина, нужна за отопление през зимата. Състоянието на околната среда и горите определя качеството ни на живот, а също и това на съседните ни държави. Всичко това оказва влияние върху водните запаси и климата.

Горите представляват нашето национално богатство. Красотата на природата сама по себе си би трябвало да ни дава достатъчен стимул за нейното опазване. Всеки може да помогне за разрешаването на този изключително важен и отдавнашен проблем, който се отразява и на здравословното ни състояние, ако не върху друго. Благодарение на активно участващите сред нас в различни кампании, организирани главно с тази цел, състоянието на горите не е толкова критично, но оттук нататък е важно да се осъзнае, че замърсяването на околната среда пречи на самите нас и най-главното – отразява се върху здравето ни дори само заради факта, че дишаме замърсен въздух.

Едно от най-приятните неща е разходката и излета в планината – няма по успокояващо и здравословно нещо, особено в компанията на приятни и позитивни хора. Когато сте пристигнали на мястото, където сте искали да премине вашата кратка почивка, сте били навярно очаровани от красотата и чистотата на природата.

Тази картинка, този неин първоначален облик би трябвало да ви накара да искате отново и отново да се върнете. Дали обаче бихте искали при следващия излет да заварите това успокояващо и невероятно красиво място, потънало в боклуци? Да, едва ли бихте искали, тогава почиствайте винаги след себе си, защото както на вас няма да ви е приятно да бъдете в такава обстановка, така и на следващия след вас, избрал да летува в планината.

Rate this blog entry:
0
250 цитата за себеусъвършенстване
Всичко за алтернатора

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found