Безценните уникати на HauteCouture

Безценните уникати на HauteCouture

HauteCouture (в превод от френски език „висша мода“) е висше изкуство и има своите специфични правила. Тя е създадена от най-талантливите дизайнери в света за специални клиенти. Дизайнерите, които са се реализирали на това поприще не се стараят да създават модели за обикновения човек, а го правят по-скоро за удоволствие, да изразят себе си или да получат световна слава.

Всеки един от тх има собствен индивидуален и разпознаваем почерк, който ги откроява. Колекциите им са произведения на изкуството. Моделите са единични бройки, които само се показват на модните дефилета, а някои от тях никога не се обличат от истински хора. Тази мода не е за всеки и е немислимо да се използва в ежедневието. В последния етап на своето развитие – ерата на модерноста, човек имаше за задача да изгради своята визия като структурирана индивидуалност, отличаваща го от всички останали социални индивиди. Това доведе до съответния логичен развой – безброй стилове, модели, материали и течения в изкуството и модата.

По същия начин стои въпроса с обувки или дамски чанти естествена кожа, произвеждани за съответните дефилета. Някои от тях са толкова скъпи, че е немислимо някой да ги използва в обикновеното ежедневие. Има модели, инкрустирани със стотици скъпоценни камъни, диаманти и големи украшения от чисти благородни метали – платина, бяло, жълто и розово злато.

Създаването на тези продукти може да се приеме за услуги с добавена стойност. Оригиналните, футуристични, иновативни и креативни модели дрехи, обувки и чанти обикновено се оценяват в пъти повече отколкото реалната цена на вложените материали, било то изключително скъпа естествена кожа, обработена по ултрамодерна технология, която я прави по-надеждна и устойчива. Ако са произведени от Trade mark и са ръчно изработени, цената им допълнително се вдига. Така те могат да станат практически безценни или да им бъде поискана цена, каквато модната къща, която ги е произвела определи.

Rate this blog entry:
0
Ярките устни
За и против пазаруването на обувки и дрехи онлайн

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found