Как се класифицират уредите с транспортни дефект

Как се класифицират уредите с транспортни дефект

Всички знаем за наличието на така наречените „Уреди с транспортни дефекти“, които са в действителност изключително лесен и евтин начин да си набавим качествени електроуреди от реномирани марки.

Въпреки това много хора все още не знаят и не правят разлика между тези уреди които имат само козметични дефекти и онези които са използвани и преработени за да могат отново да бъдат използвани или така наречените уреди „Втора Ръка“!

За да могат по-лесно да бъдат разпознати и да ги разграничаваме от употребяваните уреди можем да използваме следната класификация в която е описано какви параметри трябва да се следят за различните видове уреди.

Класификация на уредите с транспортни дефекти:

  • Леки козметични дефекти – драскотини по корпуса, липсваща оригинална опаковка или такава в неперфектно състояние, мострени уреди получили драскотините си при премествания или прибирания.

  • Умерени козметични дефекти – по дълбоки драскотини причинени от транспортиране, липсваща оригинална опаковка, неколкократно пробване.

  • Неинтензивни козметични дефекти – причинени са от неправилно транспортиране и се изразяват в концентрирани участъци като много на брои претривания или по дълбоки драскотини които вече се забелязват доста по лесно.

  • Силно интензивни козметични дефекти – също причинени от неправилно транспортиране, но подложени на по интензивни външни сили, при тях е възможно да има дри пропуквания по-корпуса почти винаги причината е транспортиране без кашон в голям бокс групирани уреди.

Как да ги различим от уредите втора употреба?

Транспортните дефекти обикновено се изразяват само в драскотини или в най-лошият случай от претривания или пукнатини, докато уредите втора употреба имат почти задължително и следи от износвания причинени от употребата им.

Ако искаме да разберем дали един уред е използван най-лесно можем да разберем това ако обърнем внимание на работният отсек задвижван най-често от електрическият преобразувател на конкретният уред или върху местата на активен контакт.

За пример при блендерите или роботите използващи режещи ножове най-лесно се разбира дали са били ползвани по ножовете и захвата между ножовете и двигателя. Ако ножовете са затъпени имат неравности по метала причинени от пасирането на по-твърди продукти, ако захвата който обикновенно е от пластмаса е с износени зъби или звена това може да ни даде ясен сигнал, че блендерът е използван.

За печките и уредите които имат мощни нагреватели трябва да наблюдаваме частите около тях за промяна в цвета или нагар примерно скари и решетки които имат допир с продуктите.

За прахосмукачките най-лесно можем да проверим филтрите за изходящият въздух, които обикновенно са по-скъпи и не се сменят при продажбата.

Защо уредите с транспортни дефекти са по добрият избор?

Когато говорим за даден електроуред винаги е по-добре да се сдобием с нов и неизползван защото животът му който е гарантиран от производителя е непокътнат. Много често на уредите втора употреба им се дава по-дълга гаранция от уредите само с транспортни дефекти за да може да им се вземе по-висока цена, но след известно време те се повреждат и когато отидем за ремонт дори и ако не бъдем изкарани виновни за това, че сме го износили повече от предвиденото има голяма вероятност да почакаме поне месец докато си вземем уреда отново работещ.

Rate this blog entry:
0
За и против пазаруването на обувки и дрехи онлайн
Роял син цвят или злато и сребро за повече изискан...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found