Как да опазим околната среда и горите

Как да опазим околната среда и горите

През последните години  проблемите, свързани със замърсяването на околната среда и горите подлежат на непрекъснато обсъждане. Европейските практики, които се прилагат по отношение на инициативи, насочени към опазване на околната среда и оползотворяване на отпадъците вече са доказали своите предимства чрез постигнатите положителни резултати.

Какво можем да направим ние като граждани за опазването на околната среда и горите

На първо място, това, което ние можем да направим е да се поинтересуваме за важността на проблема, както и за бъдещи организирания на инициативи с такава насоченост. Нужно е сами да разберем важността на проблема и да предприемем малки стъпки към разрешаването му. Едно от малките неща, които със сигурност всеки от нас може да свърши е да намери информация относно рециклирането и след което да започне да прилага на практика това, което вече е научил. Най-същественото всъщност е свързано с факта, че наистина доста голяма част от населението и в повечето случаи става дума за подрастващите, на които не им е обяснено защо не трябва да замърсяват мястото, на което живеят и околната среда като цяло. От това следва, че проблемът идва от възпитанието или по-скоро от липсата на такова.

Когато изхвърляме боклуците си, където ни харесва, ние замърсяваме околната среда, показваме за съжаление отношението ни към красивата ни природа, която е националното ни богатство. Научете повече за рециклирането на МПС.

Опазване на горите

Този проблем съществува разбира се не само в градската среда. Немалка част от хората след организирани разходки в гората, след излет или пикник забравят, че не трябва да оставят боклуци след себе си. Всъщност в доста голяма част от случаите, тези хора просто не желаят да почистят след себе си, оставят празните си бутилки и кутии от цигари в тревата, събират си багажа и изчезват. А кой обаче ще почисти след тях? Няма кой, ако не те самите.

Нещо повече, тук не говорим само за замърсяване на горите, а и за нещо друго – може да се случи се е случвало многократно от незагасени фасове да се предизвика пожар през лятото.

През лятото такива предпоставки за съжаление водят до такива резултати, което е жалко, защото се унищожават огромни площи гори, които са част от националната ни гордост.

Rate this blog entry:
1
Ползите от рециклирането на вторични суровини
Какво представлява процесът на рециклиране

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found