​Какви са различните видове DC Контактори?

​Какви са различните видове DC Контактори?
На пазара се предлага широко разнообразие от различни видове електрически контактори, като всеки е специално създаден, за да участва в дадено приложение или технология. За да можете да разчитате, че контакторът, който изберете, ще работи добре дълги години, трябва да съберете информация за всеки аспект и детайл от процеса, в който ще участва той.

Когато обмисляте да закупите контактор, имайте предвид, че един от факторите при избора е дали ви трябват контактори за прав ток или за променлив, защото са коренно различни едни от други. В този материал ще разгледаме двата вида DC контактори – двигателни DC контактори и задвижващи DC контактори. Ще обсъдим как работи всеки от тях и ще дадем примери за употребата им в различни приложения.

Двигателни DC Контактори

Двигателните DC контактори се използват като основни, обръщащи или ускоряващи контактори в двигателни стартери и контролери.  Други приложения са включване на съпротивително нагряване и заряда на батерията. Всички двигателни DC контактори за стартиране са с електромагнитно управление, което ги прави по-бързи, постоянни и с много дълъг функционален живот.

Контактори от сребърен кадмиев оксид и с големи рамери в комбинация с вградени в постоянния магнит взривове подсигуряват дългия живот на контактора. Тези контактори са идеални за директно окабеляване и като път на кабелни канали. Серията Joslyn Clark 7400 попада в линията на двигателните DC контактори.

Задвижващи DC Контактори

Задвижващите DC контактори са предназначени за регулируеми от постоянен ток високоскоростни задвижващи електрически вериги, като се използват силициеви преобразуватели и други контроли, при които се изисква конбинацията от контакти с мощност, която е нормално затворена и нормално отворена, и вградени динамично прекъсване.

В електрическите вериги със силициеви превключватели, силициевият превключвател обикновено е фаза на заден планс приоритет към отварянето на контактора. Следователно от NO контактите не се изисква да прекъсват веригата при всеки по-голям скок в електроенергията. При необичайни условия, като например грешка на силициевия превключвател или на контролиращата веригата, може да се наложи DC контакторът да бъде прекъснат при 200% ток. NO контактите са снабдени с постоянни магнити взривове, за да отговарят на това изискване.

Магнитните взривове използват взривни намтки, за да издължат и преместят електрическата дъга. Те са особено полезни при постояннотокови електрически вериги. AC дъгите имат периоди на нисък ток, по време на който на дъгата може да се изгаси с относителна лекота, но DC дъги имат непрекъснато електричество с висока мощност. Така че, за да бъдат взривени се изисква DC дъгата да бъде опъната повече, отколкото е достатъчно при AC дъга със същата сила на тока.

Динамичният прекъсващ NC контакт се изисква, за да се въведе динамичен спирачен резистор. Следователно той трябва да създава до 200% от номиналното електричество всеки път, когато се отново се захрани DC контакторът. Редовното стартиране на двигателя се извършва при ниско напрежение и електричество и по този начин динамичния прекъсващ контакт е класиран на 1/3 от стойността на напрежението о динамичното прекъсващо електричество. Постоянните магнитни взривове предоставят тази способност за прекъсване.

Ако имате нужда от помощ от специалист, можете да намерите такъв много лесно в интернет. Някои магазини за електроника като Викиват са пренесли продуктите си онлайн, където можете да се консултирате и едновременно с това да закупите каквото ви е необходими с няколко клика.
Rate this blog entry:
0
Согнефиорд - красивият морски залив в Норвегия
Phytocosmetics (Plant Cosmetic Products)
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0

People in this conversation