Ефектът от промяната на вашия IP адрес

Ефектът от промяната на вашия IP адрес

Някои специалисти и изследователи в областта на оптимизацията на сайтове вярват, че внезапната промяна на IPадреса на един сайт, може да повлияе негативно върху неговото класиране. Освен това, според тях това намалява значението на някои дейности по оптимизацията на сайта.

Изясняване на проблема

Да си представим следната хипотетична ситуация. Вашият сайт се хоства на облак и един от сървърите, които съдържат важна информация, се поврежда. Доставчикът ви ще ви разпредели на нов сървър, без това да прекъсва работата на вашия сайт. След като вашият сървър, който има технически проблем, е заменен с нов, който не е на същото място като предишните, вие ще получите нов IPадрес.

Някои специалисти смятат, че подобен инцидент може да окаже пагубно влияние върху оптимизацията на сайта ви. Те смятат, че предишните ви усилия да направите страницата си привлекателна за търсачките, са отишли на вятъра.

Разпространяването на тази концепция като истина накара много хора да се откажат от хостинг услуга на облак. Много хора, които имат сайтове с голям трафик, сега гледат с недоверие на този вид хостинг.

Проучванията на проблема и мнението на търсачките

Написани са много материали по въпроса за IP-адреса и неговите промени. В нито една от тях не споменава, че неговата промяна се отразява по някакъв начин на класирането на сайта в търсачката. Дори Googleказва, че тази промяна не е важна за алгоритъма на подреждане на страниците при търсене.

Недоразбиране

Собствениците на бизнес сайтове, които си мислят, че техният ранг в търсачките е паднал заради промяна в IP-адреса, не са диагностицирали проблема си правилно. Има вероятност някои други фактори да са причината за това изоставане. Това може да е мрежата от връзки, която отвежда до сайта им, ключовите думи, които са подбрали, но не и промяната на IP-адреса.

Как Google определя местоположението на вашия сайт?

След последните промени в алгоритъма си,Googleобявиха, че определят местоположението на вашия сайт по следните критерии:

  • Специфични за държавата URL адреси

  • Държавният код на домейните от първо ниво

  • Езикът на сайта

  • Адрес и телефонен номер на сайта, които Google Panda взима под внимание.

  • Валутата, която е използвана за ценообразуването.

Технически погледнато можем да кажем, че местоположението има значение за оптимизацията на сайтове. Тези ефекти, обаче, трябва да се търсят на места, различни от IP адреса. Надяваме се чрез този материал да се убедите, че промяната му няма да се отрази негативно на вашето класиране в търсачките. Трябва да се информирате добре и да не попадате в подобни заблуди. Това не бива да се отразява и на решението ви за вида на хостинг услугата, която искате да ползвате. Хостингът върху облак все повече доказва своите добри страни и ако все още не сте го обмислили като опция за вашия бизнес, то е време да го направите. 

Оценете статията:
1
Замръзналото кралство - трейлър, озвучен на българ...
Всичко, което ви трябва да знаете за автомобилните...

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found