Зоопортал представя 4 дребни породи кучета, които ще ви разнежат

Съществува голям избор от дребни и декоративни породи кучета. Когато решите да вземете някой от тези малки  и симпатични четириноги приятели, е важно добре да се запознаете с техните положителни и отрицателни черти.

Макар да са доста малки и сладки, те не са плюшени играчки, дори напротив- имат темпераментен и жив характер.

Посетете популярният зоопортал Baubau, където ще откриете много интересна информация, снимки, характеристики и любопитни факти. След, като сте прочели достатъчно и сте напълно информирани, можете да изберете вашите бъдещи домашни любимци.

От известният сайт за животни научаваме някои основни характеристики за най- предпочитаните декоративни породи.

 

Мини пинчер

Мини пинчер

 

Те са много енергични и жизнени кучета. Височината им достига до 25- 30 см. Те са дребна на ръст късокосместа порода. Основният цвят на космената покривка е черен или кафяв, кафяво- червеникав или сиво синкав. Мини пинчерите имат много остър слух. Изключително  лесно и бързо се привързват към своите господари.
 

 

Малтийска болонка или Малтезер

Малтезер

 

В случай, че изберете тези красавци за свои любимци, можете да посетите страниците на популярния портал за животни и да научете пълната характеристика на породата, според всички международни стандарти. Малтезер е древна италианска порода кучета. Окраската е от чисто бяла до слонова кост. Киноложките организации не допускат варианти на петна. Космената покривка на породата е права, много дълга и закриваща крайниците. Ушите са провиснали и високопоставени. Имат черен и блестящ нос.


 

 

Пекинез

Пекинез

 

Пекинезите са древна порода, произлизаща от Китай. В продължение на хилядолетия са били любими на императорите в Пекин. Често пъти са бъркани с породатата японски хин, с която действително имат известна прилика. В сравнение с тялото, главата на пекинезите е по- голяма, споделят от зоо портал Baubau. Чрез дългогодишно развъждане и селектиране са постигнати няколко основни краски на козината- бял, бял на петна, черен, но най-  харесван и разпространен е златистият цвят. Повече за породата прочетете в: http://zoovidove.baubau.bg/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чихуахуа

Чихуахуа

 

Това е най- малката порода кучета в света. Чихуахуа са много нежни и гальовни кучета, обичащи да получават внимание. В определени ситуации проявяват труден характер и упорство, към непознати са особено недоверчиви. Цветът на козината може да бъде с различни окраски , no най- разпространени са кафява и бяла.

Ветеринарите от зоопортал споделят, че тези кучета са застрашени от редица заболявания като стоматологични проблеми, ниски нива на кръвната захар, чувствителни са към медикаменти и химикали и др. Продължителността на живота на добре гледано и здраво куче може да достигне до 18 години

Зоопортал споделя, че трябва да бъдем особено внимателни към декоративните породи кучета. Малките кученца много лесно дехидратират и така губят значителна част от и без това ниското си тегло.

Дребните кученца са много жизнени, енергични и забавни. Подберете такава порода, която да бъде подхождаща на вашият стил и начин на живот. Отделяйте достатъчно време, за да полагате необходимите грижи за животното.

Rate this blog entry:
27
Ботушите за приближаващата зима
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found