Какво представлява дългосрочният кредит?

Какво представлява дългосрочният кредит?

Финансовата система ви предлага алтернативи за финансиране, които ви помагат да увеличите богатството си. Въпросът не е дали имате пари днес, важното е да ги имате в бъдеще; за целта ще трябва да получавате достатъчно доходи на работа, за да отговаряте на условията за получаване на банков заем или кредит, и да имате възможност да ги изплащате.

Видовете заеми в зависимост от времето

На първо място трябва да знаем кои са възможностите, с които можете да боравите на ниво заеми, за които има два вида:

-Краткосрочен кредит: Това е вид кредит, при който дългът трябва да бъде погасен в рамките на максимален срок от една година.

-Дългосрочен кредит: Това е кредит със срок на погасяване повече от една година, т.е. може да бъде изплатен на вноски за период, по-дълъг от дванадесет месеца. Когато говорим за това какво представлява дългосрочният заем, разликата с краткосрочния заем не е само във времето, в което трябва да бъде погасен, има и други характеристики, които трябва да знаем.

Видове кредити в зависимост от предназначението или целта

Когато знаем какво представлява дългосрочният заем, можем да определим за кой вид заем е възможно да кандидатстваме:

-Лични заеми: Тези заеми се използват за финансиране на конкретни нужди в определен момент. Обикновено те са малки суми, които се използват за финансиране на неочаквани разходи, пътувания, ремонти, сватби и др.

 -Потребителски кредити: Потребителските кредити се използват за финансиране на пасивни потребителски стоки за дълготрайна употреба, като например автомобили, мебели или домакински уреди.

 -Студентски заеми: Това са заеми, насочени към финансиране на университетски такси, следдипломно обучение или магистърски степени. Лихвените проценти по студентските заеми са по-ниски от тези по личните заеми.

 -Ипотечни кредити: При тези заеми дадено лице отпуска парични средства въз основа на обезпечение, което се състои от ипотеки върху недвижими имоти (жилища, помещения, земя и др.). Това са средносрочни и дългосрочни заеми (между 15 и 30 години).

 -Заеми за предприятия: Кредитите за фирми са един от най-разпространените начини за получаване на финансиране от фирмите, независимо дали става въпрос за производство, инвестиции в дълготрайни активи, за целите на разширяването на дейността или за стартиране на различни счетоводни проекти.

Интерес: важно нещо, което трябва да се има предвид

Имайте предвид, че лихвата е цената на използването на чужди пари, така че когато заемате пари, плащате лихва. Освен това имайте предвид, че когато търсите най-подходящата за вас алтернатива, краткосрочните или дългосрочните дългове зависят от свързаната с тях лихва, така че трябва да сте внимателни и да анализирате възможностите си за финансиране и да сте много наясно какво е дългосрочен заем.

Rate this blog entry:
1
Какво представляват личните, потребителските и бър...
Как да се отървете от кърлежите в двора – стъпки к...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found