Какво влияе върху избора на зъболекарски кабинет от страна на пациента [4 ключови фактора]

Замисляли ли сте се някога какво влияе на пациентите ви при избора на добър зъболекарски кабинет?

Сред най-често задаваните въпроси са широкият спектър от стоматологични практики, които съществуват днес, наличието на евтини лечения и други фактори, които понякога карат много хора да се чудят как да изберат добър зъболекарски кабинет, ако всички те си приличат.

По същия начин пациентите се питат: "Защо да изберат тази практика, ако има хиляди възможности, каква е цената, къде се намира? И за да отговорим на този въпрос, хората, които посещават зъболекар, обикновено вземат решение, най-общо казано, с информацията, която имат за клиниката и екипа от професионалисти, които я съставляват.

По-долу обясняваме кои са ключовите елементи в процеса на вземане на решение от пациентите в даден зъболекарски кабинет. Прочетете!

1. Опитът на професионалистите

Пациентите обикновено оценяват факта, че стоматологичната практика разполага с професионален екип, обучен във всички стоматологични специалности, като например имплантология или ортодонтия. Те също така следят за това, дали зъболекарите и хигиенистите, които са част от персонала, са регистрирани и дали извършват работата си правилно.

Въпреки че знанията и опитът са от съществено значение, хората искат също така персоналът да е в процес на непрекъснато обучение и развитие, да не спира да се учи, тъй като вярват, че областта на стоматологията се развива постоянно и използването на най-новите техники за лечение е добавена стойност, която не всички клиники предлагат.

 

2. Чистота и удобство

Във връзка с втория въпрос е важно зъболекарският кабинет да е добре разположен и да е достъпен с обществен транспорт или да има удобни места за паркиране. Много пациенти, поради лични или служебни причини, не могат да отделят много време за посещение при зъболекаря, така че за тези пациенти въпросът как да изберат добър зъболекарски кабинет е свързан повече с комфорта, отколкото с други фактори.

Що се отнася до чистотата, посетителите обръщат специално внимание на този въпрос и го смятат за един от най-представителните признаци за имиджа на дадена стоматологична практика, наред с качеството на използваните стоматологични материали. Те проверяват как изглеждат практиката и професионалното оборудване и най-вече дали използваният материал отговаря на всички характеристики за стерилизация и контрол според автоклавите.

3. Професионална гаранция и доверие

Друг момент, който оказва влияние върху решението, е марката или корпоративният имидж на зъболекарския кабинет. Опитната клиника може да се отличи от останалите, като използва техники, които ще осигурят приятен престой. Можем да наблегнем на амбиентотерапията, използването на изображения, аромати или звуци, които ще накарат хората да загубят чувството на тревога и страх от зъболекаря и ще допринесат за ефекта на благополучие и спокойствие.

От друга страна, потребителите търсят зъболекаря да им предложи серия от реалистични гаранции за лечението, т.е. да посочи предимствата и недостатъците от провеждането му, както и човек да е наясно, когато напуска кабинета, какво ще бъде направено и какви са факторите извън контрола на специалиста и на пациента.

4. Гишето и грижите за пациентите

И накрая, друг решаващ фактор е лечението и лекотата на обслужване на пациентите. Въпреки че този въпрос е малко по-сложен, тъй като априори е по-трудно да се открие, без да сте посетили клиниката, той е нещо, което е важно да се вземе под внимание.

Бюрото обикновено предизвиква много първи впечатления и трябва да се създаде приятно пространство. Добра идея може да бъде осветлението, наличието на екрани с видеоклипове за оралното здраве или предложения от клиниката и т.н. Но не бива да забравяме и други въпроси, като например възможностите за плащане и наличието на налични методи като плащане с кредитна карта или, в случай на други лечения, безлихвено финансиране.

Накратко, ясно е, че поради голямата конкуренция на днешния дентален пазар трябва да се търсят стратегии за създаване на имидж, който да ни отличава от останалите. Ако възнамерявате да откриете нова дентална клиника или да подобрите някои аспекти на своята, надяваме се, че тази компилация от препоръки ви е помогнала!

Rate this blog entry:
0
Иновативни строителни решения, подходящи за всек...
Видове ефектни сребърни обеци и как те ви помагат ...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found