Функционалност на картините в дизайна на вашия интериор

Функционалност на картините в дизайна на вашия интериор

  В допълнение към факта, че те служат като завършващ щрих в цялостната декорация на помещенията - с правилното подреждане на картините, можете да "изгладите" непропорционалното подреждане на мебелите, да коригирате формата на стаята, да се съсредоточите върху детайлите, и просто внесете елементи на лукс в интериора.

  Картините обаче могат както да трансформират, така и да съсипят интериора. И зависи не само от това, което е изобразено върху тях, а по -скоро от това как точно са поставени, къде и в какво количество.

Препоръчително поставяне на картини в интериора

  Друг важен фактор: обикновено картините се окачват на нивото на очите. Западните дизайнери го наричат ​​"57-инчово правило" - това е приблизителното ниво на поглед на обикновения човек, на 145-150 сантиметра от пода. Точно в този момент центърът на картината трябва да бъде разположен, за да може всеки да види това, което е изобразено на нея по възможно най -добрия начин. Между другото, в музейните зали картините се окачват най -вече на височина 152 сантиметра - тоест малко по -високо, защото в голяма стая има възможност да се отдръпнете няколко стъпки.

  Големи картини се поставят на едно и също разстояние от най-близките мебели - допустимо е да се подреждат на случаен принцип, като се има предвид, че те не изпадат от цялостната композиция. Едно платно се поставя на най-видно място и ако пространството позволява. В този случай е необходимо правилно да се комбинира с всички налични в стаята обекти, за да не се създаде дисонанс.

  В светлината на най -новите тенденции в дизайнерското изкуство ще ви дадем  някои общи препоръки за подбора и поставянето на картини в дома, независимо от стила, в който е декориран интериорът:

  • Трябва да изберете картина за завършения интериор, така че да не изглежда като чужд елемент от него.
  • Интериорният дизайн в различни стилове предполага различно поставяне на картини, главно монтирани на стена, но е допустимо да се окачват картини на колони, ако това не противоречи на общото дизайнерско решение.

 

  • За декорацията на стената, която получава най -малко светлина, използвайте няколко картини.
  • Картините балансират размерите и пропорциите на мебелите. Така че масивен диван или скрин визуално ще се стопят по -малко, ако окачите няколко малки картини над него.
  • Над ъгловия диван можете да подредите минигалерия, като поставите картина от две страни или няколко - една след друга.

Източник: kartinata.bg

Rate this blog entry:
0
Как да изберем подходящ Работен Офис Стол?
Каква оранжерия да изберем с цел домашно производс...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found