Боядисване на плочки за баня: добра или лоша идея?

Боядисване на плочки за баня: добра или лоша идея?

Идвало ли ви е на идея да боядисвате плочките за банята? :)

 

Скъпи бои

Въпреки че пребоядисването на плочките ви е по-евтино от цялостното му обновяване, важно е да помислите за цената в дългосрочен план. Боите за плочки са доста скъпи и имат живот около 5 години, в оптимално състояние на употреба. Когато правите изчисленията в сравнение със смяната на плочки, това решение в крайна сметка не е толкова икономично.

Какви са грешките, които да не допускате, когато боядисвате плочките си?

Боядисването или пребоядисването на плочките в банята ви е работа, която мнозина решават да предприемат сами. Ето няколко често срещани грешки, които не бива да допускате, когато боядисвате плочките си.

 

Боядисайте плочките на пода на банята

Както видяхме по-горе, боядисването на вашата подова настилка не е най-добрата идея, тъй като боята в крайна сметка се поврежда бързо. Поради това е по-добре да предпочитате стенните повърхности.

 

Пропуснете стъпката за подготовка за монтиране на стена

Подготовката на опората за стена е от съществено значение, ако искате да получите задоволителен резултат. Стената трябва да е чиста и спретната, преди да нанесете слоевете боя. Почистете го с почистващ продукт като бял оцет, черен сапун или белина.

Избор на грешни продукти за боядисване

Картина за плочки не е избрана случайно. Наистина има продукти, специално проектирани за този тип повърхности. В допълнение, за водна функция като банята, избраният продукт трябва да може да устои на влагата. Имате избор между четири вида покрития: полиуретанова боя, епоксидна боя, епоксидна смола (по-лесна за нанасяне) или декоративно покритие, което може да осигури ефект на восъчен бетон например.

 

Не преправяйте уплътненията си, ако са повредени

Подготовката на подложката за боя включва също реновиране на фугите, ако са повредени. В допълнение, фугите в лошо състояние биха довели до дефекти в покритието.

 

Не спазвайте времето за сушене

След нанасянето на подкосъм, вземете проблемите си търпеливо и изчакайте 24 часа, преди да нанесете финалната боя. Освен това, след като работата приключи, трябва да изчакате 72 часа за сушене, преди да използвате банята. Все още можете да ходите по пода след 48 часа сушене, но избягвайте токчета и не слагайте мебели след този период.

 

Спестете от оборудване за боядисване

Има добри и лоши спестявания. Разходите възможно най-малко за материали за боядисване попадат във втората категория. Заложете на качествени бои и изберете подходящ материал (четка, четки, валяци), за да извършите работата си в добри условия.

 

Rate this blog entry:
1
Проблеми с високо кръвно налягане и хипертония
Брилиянтен подарък за вашата сватба – пъзел с иниц...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found