Грижа за косата през зимата в 8 стъпки

Грижа за косата през зимата в 8 стъпки

Когато температурата навън падне и задухат студените ветрове, е време да отделите специално внимание на косата си.

Зимата е ужасен период за много хора, тъй като изсушава косата и скалпа, което води до накъсване на косъма, сух скалп или просто влошаване на състоянието на тези, които вече имат проблеми с косата.

За да предотвратите тези неприятни последици, опитайте тези 8 стъпки за грижа за косата през зимата.

1. Масаж с натурално масло

Редовният масаж на косата и скалпа , да речем, веднъж или два пъти седмично, в тези студени зимни месеци с натурални масла може да подхрани корените на косата и да укрепи космените фоликули, като овлажнява скалпа и насърчава кръвоснабдяването в корените на косата. Можете да опитате маски за коса с масла като кокосово, арганово, бакопа (брахми), бадемово, сусамово или маслиново. Може също да оставите маслото за една нощ и да го измиете с шампоан на следващата сутрин за най-добри резултати.

2. Променете начина, по който миете косата си

Няма съмнение, че косата ви се нуждае от естествените масла, отделяни от скалпа, още повече в сухите зимни месеци. Прекомерното миене с шампоан може да лиши косата ви от тези защитни масла, както и основната влага, която те осигуряват. Затова ограничете измиването на косата до веднъж или два пъти седмично и използвайте шампоан, подходящ за вашия тип коса и скалп.

Също така се въздържайте от използване на движения напред-назад, за да измиете косата си, тъй като това може да доведе до заплитане и накъсване на косата, както и да отслаби космения фоликул.

3. Не забравяйте да кондиционирате

Ако сте твърде заета, има вероятност просто да излезете от душа, след като измиете косата си с шампоан и да пропуснете да нанесете балсам.

Но трябва да отделите още 5 минути, за да кондиционирате косата си, тъй като това овлажнява и защитава най-външния слой на косата ви, прави я гладка и лъскава и може да отърве косата ви от заплитане и произтичащото от това накъсване.

4. Не оставяйте косата си сама след измиване

Със сигурност изсушаването на косата през зимата е задължително. Ако не полагате усилия и си легнете с влажна коса, това може да доведе до прекомерно заплитане и накъсване.

Освен това, ако оставите косата си мокра за дълго време, тя става студена. В резултат на това косъма се разширява, което го прави много податлив на накъсване.

5. Ограничете стилизирането

Прилагането на топлина върху косата ви е сигурна рецепта за увреждане на косата. Опитайте се да ограничите използването на маши и преси за коса, доколкото е възможно, и не забравяйте да използвате продукти за топлинна защита, преди да го направите.

6. Срешете внимателно

Сухата коса през зимата е склонна да се заплита като луда. Така че ключът тук е да сресвате косата си, като използвате гребен с широки зъби от средата на дължината на косата, като същевременно я обработвате внимателно надолу, за да намалите натоварването на скалпа и да сведете до минимум накъсването.

7. Намалете наелектризирането

Липсата на влага във въздуха през зимата, може да наелектризира косата ви поради повишеното триене. Това може да доведе до допълнително увреждане и накъсване на косъма. По този начин балсамът или пяната за коса могат да ви помогнат много, като намалят наелектризирането на косата. Освен това, подсушаването на косата с мек плат и използването на копринена калъфка за възглавница вместо памучна също може да ви помогне да се борите с този проблем.

8. Погрижете се за хранителния си режим

Липсата на прием на вода през зимата може да доведе до дехидратация, което непременно ще се отрази на косата ви и ще я направи още по-суха. Така че, уверете се, че сте добре хидратирани през зимата. Освен това, консумирайте здравословна, балансирана диета, за да избегнете липсата на основни витамини и хранителни вещества, които правят косата ви по-силна.

Rate this blog entry:
1
Хамалски услуги
Технология на NXT, Пиезоелектричният, QUAD електро...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found