Парфюми и първи срещи - какво трябва да знаете?

Парфюми и първи срещи - какво трябва да знаете?

На колко първи срещи сте били? Всъщност няма никаква значение. Всяка първа среща е различна и уникална, а общото е тръпката, вълнението и желанието да впечатлите човека от среща, за да поиска да ви види отново. 

Както дамите, така и господата си имат своите малки тайни как да очароват отсрещния пол. В такива моменти често се прибягва до помощта на добрата визия и маниери - красива червена рокля, малко грим или елегантен тоалет в комбинация с джентълменско отваряне на вратата. Всичките те имат потенциала да проработят, очаровайки вашия потенциален партньор, но ако трябва да бъдем реалисти, тези ходове са предвидими и с времето сякаш започват да губят магическото си действие. 

Как ще реагирате обаче, ако ви кажем, че има още един деликатен и почти скрит начин да впечатлите човека, с когото сте излезли на първа среща? Досещате ли се кой е той? Точно така, става дума за парфюмите. Те са едно отлично оръжие за съблазняване, което могат да използват както дамите, така и господата. И в тази статия сме ви подготвили много ценни съвети как да ги накарате да работят във ваша полза. Струва си да пробвате!

 

Могат ли парфюмите да ни направят по-привлекателни? 

Нещата, които ви споделяме в тази статия не са просто измислици или предположения, те могат да бъдат подкрепени с реди научни факти и изследвания. Парфюмите наистина притежават способността на подсъзнателно ниво да ни направят по-привлекателни за отсрещния човек. 

Макар да еволюираме вече хиляди години, хората не сме много по-различни от останалите животински видове. Ние използваме сетивата си, за да получаваме информация на околната среда, на база на която вземаме решения и предприемаме действия. Този процес значително се е усъвършенствал и сме се научили на подсъзнателно ниво, без да обмисляме особено, да анализираме тази информация. 

За да ви стане съвсем ясно, животните използват обонянието си, за да научат повече за потенциалните си партньори. Хората също. Според едно изследване, проведено наскоро, 8 от всеки 10 жени, не биха отишли на втора среща с мъж, ако не харесват аромата на тялото му. Преди да бързате да съдите представителките на нежния пол, имайте предвид, че освен сигнал за неспазване на добра лична хигиена, неприятният телесен аромат може подсъзнателно да показва, че човекът може да има здравословни проблеми, което в животинско царство би означавало, че не е подходящ партньор. 

Разбира се, това не е единственият критерий, по който хората избират партньор, но очевидно е важен. Затова в следващите редове сме подготвили специални съвети за мъжете и жените при избора на парфюм за първа среща,  както и някои хитри трикове, които може да приложите. 

 

Съвети за господата: какви парфюми харесват жените? 

Тъй като вече споменахме, че представителките на нежния пол определено намират парфюма за важен, ще започнем първо със съветите за господата. Пригответе си лист и химикал и започнете с воденето на бележки.

Освен телесната миризма, лошият дъх оказва се е още едно от нещата, които могат да развалят срещата ви. Според същото проучване 73% от жените потвърждават този факт. Всичко това обаче е лесно поправимо. Нужни са само няколко лесни стъпки, за да се уверите, че няма да се окажете в подобна неприятна ситуация. 

Ако срещата ви е след работно време, уверете се, че сте си оставили достатъчно време, за да се приберете вкъщи и да се приготвите. Господата обикновено не прекарват няколко часа пред огледалото, както повече жени, но това не означава, че трябва да пропуснете важните процедури. Вземете си душ, който ще ви помогне да се освежите след дългия ден. След това идва време за парфюм. 

Съветваме ви да изберете дълготраен аромат, който ще издържи дори и при стресовите ситуации, които първата среща може да предизвика. Хитър трик, който издават от онлайн магазина за маркова парфюмерия Fragrances.bg, е да по напръскате парфюма върху т.нар. “пулсови точки” - китките, вратът, лактите и т.н. Топлината на тялото в тези зони помага на уханието непрекъснато да се излъчва около вас. 

Що се отнася до това какви парфюми харесват жените - изберете нещо свежо и класическо. Дори да решите да заложите на любимия си по-тежък аромат, не е грешка, важното е да не прекалявате. Огромното количество излят парфюм върху тялото и дрехите ви може по-скоро да работи срещу вас, отколкото във ваша полза, тъй като така ароматът става твърде натрапчив и забележим. Както казахме в началото, парфюмите ви помагат деликатно да омаете дамата, така че няма нужда да прекалявате с количеството. 

Ако имате усещане, че тази среща може да завърши с целувка, подгответе се предварително с ментови бонбони или освежител за уста, които ще ви помогнат да имате свеж дъх. Лесно е! 

 

Съвети за дамите - какви парфюми харесват мъжете?

Не си мислете, че само жените са претенциозни, когато става дума за ухания. Мъжете също имат обоняние и знаят как да го използват. Разбира в зависимост от неговата възраст, стил и характер, по всяко вероятност някои дамски парфюми биха го заинтригували повече от други. За да ви помогнем да изберете, в следващите редове ще ви издадем кои са най-предпочитаните от господата парфюмни нотки. 

На първо място, започваме с един от най-популярните избори, а именно флоралните ухания. Цветните аромати са дискретни, нежни и женствени, също като дамите, които ги носят. Те със сигурност ще привлекат вниманието на господата със своята фееричност и чистота. 

Ако ви се иска да изберете нещо по-сладко и чувствено, ванилията също е в списъка с нотки, които мъжете харесват, що се отнася до дамски ухания. Този аромат е сладък, закачлив и чувствен и издава, че вашия характер е именно такъв. 

Ориенталските аромати с леко пикантни нотки издават жена със силен характер и страстен темперамент. Някои дами се боят от тези ухания, но уверените  дами се чувстват отлично носейки ги. Ако и вие ги харесвате, не се притеснявайте да впечатлите с тях на първа среща. Както посъветвахме и мъжете - не прекалявайте. 

Тук отново е важно да заложите на дълготрайно ухание, което ще издържи по време на цялата среща и няма нужда да се притеснявате за аромата на тялото си. Ако сте решили да изберете нов парфюм за този специален повод, но не сте сигурни на какво да се спрете, тук ще откриете най-популярните марки дамски аромати и техните бестселъри, превърнали се в любими на много жени по света: https://fragrances.bg/blog/top-10-marki-parfumi-za-jeni/.

Съвсем спокойно дамите могат да откраднат трика с “пулсовите точки”, като поставянето на парфюм на врата ще разнася приятния му аромат всеки път, щом те от отметне косата си. Парфюмирането на аксесоар като шал например, има същото действие. Особено ако случайно го забравите в колата му. 

Както сами може да видите, парфюмите са чудесен помощник на първа среща. Вие ще се чувствате уверени в себе си, а това ще ви позволи да разкриете повече от своята същност и характера си. 

Все пак, нека не забравяме, че да накарате някой да се влюби във вас, не са нужни само хубава визия или дори не само дълготрайно красиво ухание. Чувството за хумор, искреността и непринуденото държание също помагат. Сигурни сме, че човек отсреща би оценил и това. Хитрите трикове, които ви споделихме могат само да ви помогнат да наградите над всички качества, с които може да впечатлите и заинтригувате вашата потенциална половинка. 

Следващият път, когато ви предстои първа среща, спомнете си за всички тези трикове и съвети и не забравяйте да използвате любимия си парфюм по предназначение. 

Rate this blog entry:
0
Мода и история
Пътна помощ при проблем със стартиране на автомоби...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found