Полезни съвети при избора на плочки за баня

Полезни съвети при избора на плочки за баня

При обзавеждането на баня особено важно какви плочки ще изберем за фасадната част.  Много често ги избираме по форма, цвят, размер и според тях напасваме и мебелите в банята.  В днешно време има много голям избор на пазара, но трябва да бъдем внимателни и да следваме някои простички правила.

Когато взимаме плочки за пода, те не трябва да са гланцирани. Причината е повече от ясна – хлъзгат се и не са устойчиви. Вместо това вземете по-грапави, но не прекалено релефни, защото може да се задържи вода или варовикови образования.

На второ място поставяме големината на мястото. Ако сте с малка баня, не взимайте големи плочки. Малките биха стояли далеч по-добре. Единственият недостатък е, че има много фуги, които трябва да се почистват.  Тъмните тонове не са от любимия избор и си има определени причини за това. Първата е, че ако сте в малка баня, ще се чувствате натясно. Другата е, че те са по-трудни за поддръжка и при всяко ползване на банята ще трябва да ти чистите, тъй като задържат повече петна.

Светлите тонове може би са най-удачния и подходящ вариант за плочки за баня. Те по-лесно се поддържат. Освен това, внасят свежест и добро настроение в банята. Можете да ги комбинирате с тъмни нюанси, за да подчертаете контраста.  В зависимост как са разположени мивката, ваната, душ кабината и мебелите, можете да комбинирате различни варианти. Разбира се, всичко трябва да бъде подчинено на общата тематика на банята. Подберете подходящи стилове и цветове и ще получите една красива и модерна баня.

Източник: 

Rate this blog entry:
0
Очарователни вани от естествен камък
Идеи за красиви и екстравагантни вани
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found