Модерния ефект омбре на косата

Какво трябва да знаете за модерния ефект омбре на косата?

Стилистите не спират да ни изненадват с различни нови и все по-атрактивни ефекти на косата. Преди години бяха много актуални кичурите, а днес омбре ефекта е водеща тенденция, която определено заслужава особено внимание към себе си. Този стил се ползва с огромна популярност при жените, които са боядисвали наскоро косата си и не искат всеки месец да подновяват цвета на корените си. Така ще се получи един много интересен ефект и заедно с това ще е по-полезно за косата, защото при класическия вариант на омбре не се боядисват корените.

Омбре – ярко и необикновено решение

Тази техника е получила името си от френския език и най-общо казано представлява плавен преход на цветови оттенъци от тъмни към светли нюанси или обратното. Самият начин на боядисване не е сложен, но тук искаме да акцентираме вниманието ви, че визираме класическо омбре. Въпреки това днес съществуват и доста сложни техники, при които преливането на цвета е просто изумително и тук за съжаление ще трябва да се обърнете към специалисти. Омбре ефекта привлича жените на всяка възраст, защото това е подходящ вариант за стайлинг, който ще украси всяка една дама. Днес дори много от звездите в Холивуд залагат точно на такова боядисване, тъй като резултата от него е наистина изумителен. Плавното преливане на цвета е един наистина натурален look, който ще допадне на всяка жена, тъй като изглежда много естествено.

Главните разлики на омбре техниката от другите са:

  • Боядисването се прави хоризонтално, а не вертикално;
  • Прави се не само на краищата на косата, но и по средата;
  • Преливането може да бъде не само с използването на неутрални естествени цветове, но също така могат да се използват доста ярки и дори крещящи оттенъци;
  • Техниката представлява преливане, започващо от корените с максимално близък цвят до вашия натурален оттенък и стигайки до по-светли оттенъци на края, като тук могат да се използват и по-ярки тонове;

Класическото омбре днес се ползва с най-голям интересен от страна на жените, тъй като то е щадящо за корените  и ефекта е наистина впечатляващ. При него се използват два или три оттенъка, които са близки до природния цвят на косата и именно затова ефекта се получава толкова естествен и дори понякога е трудно да се определи това, че косата е боядисана. Най-красиво е съчетанието между шоколадовите тонове и нежно пшеничните оттенъци. Като правило корените не се боядисват, а преливането започва от средата на косата, като в корените е най-силно.

Цветното и ярко омбре е добър вариант, но ако косата ви е светла, тъй като при тъмните ефектна не е толкова красив. Цветовете, които могат да се използват са най-различни, започвайки от розовите или дори стигайки до зелени тонове. Ако и вие сте решили да промените нещо във визията ви, но не искате да травмирате силно косата ви, тогава ви съветваме да се насочите към класическия омбре ефект.

Източник: boris-velkov.info

 

Rate this blog entry:
0
Бели зъби за успех в обществото
Поелзни съвети да се справите с мазната кожа
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found