Музиката в къщи

Съвременната музикална индустрия дава частично решение на подобни проблеми, но не и на всички, освен ако не трябва и самият млад музикант да жертва нещо от себе си, за общото благо. Свиренето на електрическа китара на слушалки например, не е препоръчително, защото може да навреди на слуха. Затова за този вид инструменти репетиционната е задължително условие. Ако искате да свирите на пиано, то тогава вкъщи ви трябва задължително цяло помещение отделено само за него. А докато се научите, можете да имате наистина проблемите, за които споменахме в началото. Затова ходенето на уроци в специализирани институции и музикални училища е наложително в този случай.

 

Ако съседите ви имат проблеми с вашето свирене на електрически синтезаторакустична китара, то представете си какво ще се случи ако упражнявате духов музикален инструмент вкъщи. Макар един тромпет, или един саксофон да звучат страхотно при овладяването им, то в къщи няма подходящата атмосфера за тях. Барабанистите, от своя страна, които са най-шумни сякаш имат добро решение. Всеки добър барабанист, може да си внесе вкъщи, комплект електрически барабани, които да звучат съвсем в рамките на нормалното.

 

Затова, оставете музиката да бъде ваш спътник и събеседник в къщи, но да я учите и да я слушате. Сериозното свирене оставате за специално пригодени помещения и репетиционни, или тези, които са осигурени институционално – каквото е читалището в България например. За да стане човек добър музикант, той трябва да свири много, но за да свири много му трябва среда на комфорт и разбиране.

Източни: pirin24.bg

 

Rate this blog entry:
0
Онлайн кредити – предимства и недостатъци
Маркетинг и уеб дизайн от webselo.com
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found