Как да изберем идеалната чанта за нас?

Как да изберем идеалната чанта за нас?

Дамската чанта през рамо, при която основата на чантата стига до началото на бедрото го подчертава, като взаимодейства с него. Така дамите могат да прикрият широките бедра, тъй като вниманието е привлечено от чантичката. Също така, дамите изглеждат много женствено с модел, който стига до средата на тялото, тъй като ударението пада върху женствената извивка на тялото. Жените с по-пищни форми, по-точно с по-едър бюст не се препоръчва да носят диагоналки, защото те се врязват в свивката между гърдите и нито са естетични, нита са практични. Както всички знаем модни тенденции има при всичко – било то дрехи, обувки, прически, аксесоари или пък накити. Изключение не правим и за модата при чантите, но те са толкова ранообразни, екстравагантни и различни, че ще ни бъде трудно да ги опишем с няколко изречения или с малка статиика, за това може да се напише цяла книга. Има няколко критерии по които трябва да избираме нашите чанти.

Първо трябва да изберем големината на чантата. Всички жени обичат да носят големи чанти, но не на всеки отива, за това внимавайте преди да си купите чанта. За по закръглените жени не е подходящо да носят големи чанти, защото с тях ще изглеждат още „по-обемни”. Другият важен критерии е цвета. Избирайте цвета на чантата си според дрехите и стила си на обличане, а не според това, че просто много ви е харесала съответната чанта. И пак има леко ограничение при закръглените дами – не слагайте чанти, които много да бият на очи (ярките цветове и шарки не са подходящи за вас), наблегнте на изчистените цветове и тонове. Има достатъчно богат избор, за да не се измъчвате с дамска чанта, която не е подходяща за тялото ви. Ето и основните типове чанти, които можете да обмислите дали са подходящи за фигурата ви. Създайте си собствен стил и го следвайте, за да могат и другите да ви разпознават по него и да изглеждате винаги безупречно.

„Tote“ е голяма чанта с две презрамки, стигаща до средата на торса, която няма цип, закопчалка или прехлупване в горната част, а е отворена.

„Crossbody“ е т. нар. диагоналка, която се носи настрани.

„Hobo“ е отпусната и мека чанта с формата на полумесец и една по-плътна презрамка, която се носи на рамо.

„Pouch“ са модели, които са меки и малки.

„Baguette“ името й произхожда от франзела. Моделът е раменен, заоблен и обемист.

„Duffle“ е с широк отвор в горната си част, две презрамки и дължина до кръста. „Clutch“ е миниатурна елегантна чантичка, наподобяваща портмоне с геометрична форма, която се носи кокетно в свита ръка или грациозно под лакът.

„Cigarbox“ е мъничка, наподобяваща кутия твърда чантичка.

„Messenger“ е мека и обемиста, с дълги тънки дръжки. По-често се носи на рамо, но може и през рамо.

Ако сте се спрели на „вашия“ модел и се чудите какъв ще бъде горещия тренд тази есен заложете на овча вълна. Тя има пухкав вид, понякога се оставя в естествен цвят, а друг път е боядисана в ярък или неутрален цвят.

Rate this blog entry:
0
Елегантни мъжки ризи
Лесно е с обувки на платформа
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found