Съвети за успешен бизнес!

Съвети за успешен бизнес!

Твърдя убедено, че няколко прости правила трябва да се следват в бизнеса, за да се развива той с високи, предсказуеми темпове. А тези правила са: висока мотивация и ефективност, делегиране на права и задължения, проактивно поведение на пазара и личен пример на лидерите в компанията.

Подобрете своята производителност

Редица фирми, постигайки гигантски растеж, стремглаво увеличават своя персонал, за да съумеят да се справят с нарасналия брой поръчки. Вместо това, препоръчвам съвършено друг подход – фокусирайте се върху подобряване ефективността на хората си.

Така едновременно ще можете да постигате по-високи резултати, да надминете конкурентите, пък и да повишите заплащането на служителите си, който фактор никак не е маловажен!

Работната среда е важна!

Парите невинаги са най-добрият мотиватор. Далеч по-добър „стимулант" би могла да бъде приятната работна среда, перспективата за развитие и израстване в рамките на компанията,

Рекламите са вложения, а не излишен харч!

Разглеждайте разходите за реклама не като харч, а като инвестиция. По същия начин и за обучението на хората ви.

Развивайте се заедно с партньорите си

Предложете на своите търговски партньори възможност да се развиват заедно с вас.

Това е доста по-добър стимул от онзи, при който вие им продавате някакъв продукт, те го препродават на клиенти, и с това се приключва.

Говорете за предимствата, но и за недостатъците

Бъдете коректни със своите клиенти и партньори – винаги изяснявайте ясно нуждите им, като ги информирате както за предимствата, така и за недостатъците на даден продукт.

Казвайте своята истина

Казвайте истината такава, каквато я виждате – естествено, не с груб, агресивен тон. Така ще избегнете бъдещи грешки, провали и недоразумения.

Изяснете целите си

Знаете ли накъде сте се запътили? Обявете ясни цели и срокове за постигането им на своя екип. Обсъдете със служителите си, ако не с всички, поне с ключовите от тях, какви биха били предимствата и недостатъците в развитието на един продукт/услуга, спрямо друг/а.

Бъдете за пример

Светът е огледало – правете това, което искате да виждате и в другите, защото личният пример е изключително важен.

Ако сте строги по отношение на закъсненията за работа, а самите вие редовно прекрачвате работното време, забележките ви ще бъдат или пренебрегвани, или одумвани зад гърба ви, или няма да бъдат разглеждани сериозно от хората ви.

Работете усърдно

Работете, работете, работете! Бъдете упорити и усърдни, за да стигнете там, където желаете.

Не дискриминирайте служителите си по отношение на пол и възраст

Не делете служителите си на млади и стари, нито пък на мъже и жени. По-добре би било да ги съчетаете в групи от опитни-неопитни. Така специалистите ви ще обучат новаците.

Взаимствайте, не копирайте!

Учете се от най-добрите във вашия бранш. Взаимствайте, но не копирайте 1:1, защото всеки предпочита да си купи оригинала, а не копието.

Обгрижвайте най-добрите си хора

Обгрижете талантите си – енергичните хора, желаещи да се самоусъвършенстват ежедневно!

Правилните хора да са на правилните позиции

Не винаги техническите мениджъри се справят добре и с ръководна дейност по отношение на хората в компанията.

Дори служителят да е брилянтен професионалист, ако не разполага с управленски усет, по-добре го възстановете на предходната му позиция, защото в противен случай ще загубите от ефективността си.

Как се чувстват служителите ви?

Когато служителите ви се чувстват добре във фирмата ви, когато усещат, че приносът им се цени, те са склонни да вложат много повече допълнителни усилия в работата си ежедневно, а това допринася за бизнес успеха.

Също така, колкото по-ангажирани са хората ви, толкова по-ниско е текучеството в компанията – те не напускат, а се задържат, защото усещат своята полезност и възможността да се развиват, предоставена им от фирмата.

Допълнителните придобивки, както и комуникацията към служителите са сред ключовите фактори за подобряване на ангажираността им.

Но когато предоставяте допълнителни придобивки, не позволявайте те да бъдат възприемани като даденост, която вие сте длъжни да предоставите.

Прочетете и другите наши писаници за бизнес: 14 съвета за мениджъри. 8 съвета за мениджъри. 12 съвета за мениджъри. 7 съвета за мениджъри. Какво казват най-добрите мениджъри? Мениджъри: от неуспешни към успешни.

Rate this blog entry:
0
Какво казват най-добрите мениджъри?
8 съвета за мениджъри

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found