7 съвета за мениджъри

7 съвета за мениджъри

Скъпи приятели, позволих си, дано не ми се разсърдите за тази дързост, да споделя тук, на едно място, някои съвети за успешен мениджмънт. Дано са ви полезни. И така, започваме!

Съвет 1

Всеки успешен мениджър се нуждае от добра база данни, която би му помогнала да набере качествени, висококвалифицирани служители за бизнеса, който управлява.

При написване на обявата за работа, пък и през време на интервюто, дефинирайте ясно критерии, изисквания, трудови характеристики, работно време, както и възнаграждение. Инвестирайте в процеса по наемане, защото, ако не сторите това, бихте могли да ангажирате човек, който не разполага с необходимите качества.

Ако никой друг не може да обучи служителите ви съобразно собствените ви изисквания, обучете ги вие. Дори след няколко години да напуснат, през времето, в което са работили за вас, те ще дадат своя важен принос за развитието на компанията.

Съвет 2

Ефективността е ключовата дума в съвременния бизнес. Бъдете високопроизводителни, например с покупка на софтуер, който да улесни кореспонденцията между служителите и клиентите ви, както и да ускори издаването на фактури, поръчките на външни стоки и прочие.

Ако за по-малко време вършите повече работа, вие ще напредвате с по-високи темпове в сравнение с конкурентите си и един ден, поглеждайки от високо, те ще изглеждат миниатюрни, като мравчици.

Съвет 3

"Който играе, печели. Който не играе, не печели." Рискувайте, опитвайте нови неща. Бъдете гъвкави, адаптирайте се, променяйте се, станете най-добрите! Работете по нови проекти и не допускайте компромиси с качеството и сроковете.

Изберете сами своята посока, накъде ще бъде тя – нагоре или надолу?

Съвет 4

Айнщайн е казал, перифразирам, че е глупост да правиш едно и също нещо, и да очакваш различен резултат. Ако текущата ви стратегия не сработва, опитайте с друга.

Насочете се към услуги, неспецифични за вашия бизнес.

Доверете се на клиентите си и се вслушайте в гласа им, в желанията им, в техните коментари. Бъдете внимателни – проучвайте конкуренцията и пазара, преди да вложите средствата си. Два пъти мерете, веднъж режете.

Съвет 5

Когато някой не си върши работата поради обстоятелството, че тя не е за него, или пък не се чувства добре, докато я върши, или пък просто не разполага с необходимите технически умения, заменете го с друг.

Наемете екипни играчи. Колкото и да е способен вълкът единак, ако той не се бори за вашата кауза, а противоречи и ви възпира, ще ви бъде в тежест.

Съвет 6

Прегрупирайте хората си. Може да се окаже, някои от членовете на екипа ви не си пасват и не съумяват да се сработят. Химията е важна – както в лабораториите, така и в човешките взаимоотношения – не само в любовта, но и в работата.

Съвет 7

Кой в какво е най-добър? Проучете екипа си. Запитайте всеки от членовете му кое е онова нещо, което го пали, което му е най-интересно в работата. Току-виж се оказало, че някой е много по-добър в проучването на конкурентите, отколкото в разговорите с клиенти.

Използвайте най-силните качества на хората си! 

Абонирайте се по имейл за още полезни статии!

Rate this blog entry:
0
12 съвета за мениджъри
Didro.eu – галеното име на модата

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found