Интересни факти за дънките

Ако си мислите, че дънките са скучно облекло и задължително трябва да са сини, с два джоба отзад и висока талия, то може би трябва да погледнете от друг ъгъл на нещата и да разбиете мита за това, че класическото вече не е модерно. Всъщност те никога няма да излязат от мода и със сигурност всеки има в гардероба си поне единлюбим чифт от тях.

Зимният сезон наложи тренда надънки с високо вдигнатикралочи – така класическият вид се превръща в нещо различно и екстравагантно. Освен това като задължителен пролетен аксесоар ще бъдат тесните и леко скъсени дънки. Трябва да признаем, че точно тези модели, изглеждат изключително атрактивни с обувки с висок ток или на равна подметка.

Каква е историята на дънките? Създадени в далечната 1853 година от Леви Щраус, който в началото използва плат за палатки, за да ушие първия чифт. Дълго време обаче по-заможните хора от обществото гледали с недоверие към този вид панталони, защото се смятало, че те се носят само от работническата класа. Стават известни благодарение на сексидолите МарлонБрандо и ЕлвисПресли, които изнасят концерти, обути в тесни дънки.

Днес казваме, че дънките са може би най-продаваната дреха. Като започнем от най-малките и стигнем до най-възрастните, тези панталони се носят от всеки. Обличаме ги при всякакви поводи – официална среща, за работа, за разходка и дори на изискана вечеря. Лесно секомбинират с жилетки, пуловери, тениски и ризи.

Има и нещо интересно, свързано с дизайна на дънките. Знаете ли колко джоба имакласическиятмодел? Два отпред, два отзад и едно малко, което е в левия или десния преден джоб. Закакво служи обаче това малко джобче?

Създателят му Леви Щраус го шие точно там с една идея- да се слагат монетите или малките часовници от онова време. Днес има и други предназначения – за поставяне на билетите и дори кондомите. Интересно, нали?

Rate this blog entry:
1
Сертификат "Коректна фирма" и дейността на кол цен...
Are you a movie addict?
 

Overall Rating (1)

4 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0

People in this conversation

  • Guest - Julia

    Rated 4 out of 5 stars

    What a wonderful style. I would like to say that am totally impressed by your style. Your style is really very fabulous. I am really like it. Get best seo training in lahore from http://www.seotraininginlahore.pk/