Истанбул - дефиниция на разкош и екзотика!

Истанбул - дефиниция на разкош и екзотика!

Великолепен, необятен и сякаш „излъскан" от всички страни, Истанбул притежава приказна красота, пред силата на която всеки пътешественик остава без дъх. Многомилионният град очарова не само с екзотиката си – всеки, стъпил там за пръв път сякаш бива мигновено запленен от всякакви внушителни сгради, чудновати къщи, тесни улички, малки магазинчета, сгушени кафенета и прочее.

Безброй квартали, тесни улички, досущ като тези, които виждаме редовно по родните телевизионни канали по съвсем разбираеми причини, улични търговци, щъкащи напред-назад с колички, натоварени с невъобразимо вкусни турски десерти, представлява общата картинка, на която всеки чужденец ще може да се наслади веднъж озовал се там.

Настрана от всичко това, атмосферата наоколо е просто завладяваща. Мисълта, че се намираш на култови места, превърнали се в събирателна точка за туристи от цял свят, е повече от опияняваща.

Топ места в Истанбул, които да включите в пътеводителя си

Босфора

Всеки пътешественик, докоснал се до великолепния Истанбул не бива да пропуска да се наслади на една разходка с кораб по Босфора. Потопете се в екзотиката на необятната турска дестинация по вода, откъдето ще можете да разгледате луксозни сгради и резиденции, излегнали се от двете страни на Босфора.

Изпаднали в захлас по красотата, заобикаляща ви наоколо, незабравимата разходка с корабче няма да бъде същата, ако изпуснете с поглед внушителния дворец Долмабахче.

Резиденцията Топкапъ

Османските султани пребивавали в продължение на повече от 400 години именно в тогавашната резиденция, наречена Топкапъ, която в днешни дни представлява осъвременен музей, пазещ национални богатства.

Разкошният сарай се състои от множество сгради и разполага с четири двора, които позволявали на аристократите различни нива на достъп. По-любопитните туристи могат да се насладят на прекрасната атмосфера и отвътре, докосвайки се до екзотиката на харема.

Капалъ чарши

Надали има човек, който да не е чувал нищичко за най-големия покрит пазар в Турция. Попаднете ли в Капалъ чарши, знайте, че няма измъкване от обикалящите и дебнещи туристите търговци на дребно, предлагащи какво ли не. Ако все още не сте посетили известнияпокрит пазар, побързайте да го направите преди 19 часа.

Rate this blog entry:
0
Какво може да се види в турската перла Одрин?
Пъзели с имена

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found