Най-интересните места във Варна, които всеки турист трябва да посети

Най-интересните места във Варна, които всеки турист трябва да посети
Варна - красота, дълбоко очарование, бликащи от красивите златисти плажове, на които местни и чужденци събират бронзов тен и се отдават на заслужена почивка - какво повече бихте искали от лятната си почивка на морето?

Лежащ по северното Черноморие и считан за един от най-красивите и популярни летни курорти сред туристите, Варна е способна да превърне всяка почивка в истинско забавление, носещо сладостни спомени месеци, а защо не и години наред.

Интересни забележителности във Варна - за всекиго по нещо


Варна разполага с чисти пясъчни плажове, първокласни ресторанти с отлично обслужване, луксозни 5-звездни хотели, както и редица други забавления и атракции, чието пропускане би било нищо освен огромна грешка.

Делфинариумът

Надали има българин, който да не е чувал поне нещичко за така популярния делфинариум във Варна. Време и е вие да се насладите на така впечатляващата 30-минутна акробатика на отлично обучени морски бозайници, с което, повярвайте, вашата лятна почивка на морето ще бъде завършена по един прекрасен и неповторим начин. Освен това, къде другаде бихте могли да видите пеещи и танцуващи делфини? 

Военноморският музей

Музеят във Варна пази богата история, разказваща за минното дело, водния транспорт, риболова и за какво ли още не. Настрана от това, именно военноморският музей предлага на вниманието на българските си и чуждестранни туристи страхотни макети на редица военни кораби. Звучи интересно, нали?

Обсерваторията и Регионалният исторически музей

Ясно е, че през деня надали ще ви се иска да се разхождате из нажежените улици на красивия черноморски град при положение, че можете да оползотворите времето си на плажа, където да си отпочинете с някое хубаво четиво, а междувременно да се сдобиете и с нежен бронзов загар. Следобед обаче бива съвършеното време за малка доза разнообразие с разходка до Обсерватория "Николай Коперник", където можете да се докоснете до планетариума, както и да разгледате кулата с махалото на Фуко.  

Още интересни статии:

Приказна и романтична: Долината на розите сред най-високоценените национални богатства

Бронзов загар, кристално море и свежо настроение - мечтаното лято на родното Черноморие

Виртуална разходка из Варна: 

Rate this blog entry:
0
Откъде идва приятния вкус на сайдера
What do you know about digestion?

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found