Как да си отгледам немска овчарка

Как да си отгледам немска овчарка
Породата кучета Немска овчарка са много търпеливи, разумни и приспособими. Те излъчват увереност и самочувствие. В бяг тялото им се извива галантно, а в действие и при физическо натоварване са силни, здрави и сигурни.

Кучетата от тази породата имат индивидуалност и характер, което силно ги обвързва със стопанина или семейството, където са отглеждани.

Немската овчарка е съчетание между най-добри качества на всички съществуващи породи кучета. Тази порода е вярна, жизнена и издръжлива куче. Има силно развит интелект, недоверчива е към непознати, неподкупна и бдителна. Немската овчарка е смела и верен приятел на човека, това обяснява и защо е така масово разпространена и отглеждана както в семействата и домовете, така и с цел охрана, отбрана, помощ при различни експедиции.

Немската овчарка има изключително силно обоняние и слух, вродено усещане за борбеност и търпеливост. Това я прави незаменим водач за слепи хора, спасител при експедиции за намиране на затрупани от лавини или земетресение хора, при полицейски, гранични и митнически проверки за наркотици, за откриване на руди, газови аварии и други.

Немската овчарка е чисто животно и тази предпоставка я прави лесна за отглеждане в апартаменти. Тя е чудесен бодигард.

Като малко кутре Немската овчарка изисква специална грижа и отношение.

Между 30 и 40-ти ден от раждането й може да бъде отбита от майката, а за да бъде заменена топлината на майката, около леглото й може да се остави пластмасова бутилка с топла вода. След спиране на майчиното мляко се захранва с бульон, супа и каша, а с времето започват да се добавят и малки парченца месо, черен дроб, риба, зеленчуци. Всичко това в настъргана форма и сварено добре.

За малкото куче Немска овчарка от значение е сервирането на топла храна, без подправки и без да е застояла по купичките. Важно е от самото начало да се изгради режим за хранене на малкото. Специалистите съветват захранване от 6 пъти дневно, а с времето те да намалеят на два пъти. След, като немската овчарка навърши една година храненето се свежда до един път дневно.

Не е за подценяване и вродената жаловита физиономийка на малкото кутре, която често прави, когато нещо му бъде отказано. По отношение на режима за хранене обаче стопанинът му трябва да е непреклонен. Кокали, сладки храни и други подобни не бива да се дават на кучето, независимо от възрастта. Такива вредни храни могат да доведат до загуба на зрението.

За да не разкъсва със зъбките и докато расте малката Немска овчарка, мебелите и чехлите, трябва да й се дават гумени играчки.
Rate this blog entry:
1
Frankie Miller - Jealousy - превод
Pre-holiday detox diet

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found