Интересни идеи за окачване на завеси

Интересни идеи за окачване на завеси

Ако сте иноватор и винаги търсите нестандартното, то вероятно и дома ви изглежда по този начин. Втази статия ще ви предложим няколко нетрадиционни и забавни начина да ока4ите завесите в къщи. Корнизи, лампи, свещници, неща които можете да намерите в универсалните магазини, но да използвате не по предназначение, дори неща които сте захвърлили в задния двор. Нетрадиционите, реновирани или ръчно изработени решения за окачването на завеси, винаги изглеждат по-чаровни и често дори са по-евтини.

Винтидж

Ако сте любители на винтидж мебелите, можете да включите този стил и при вашите завеси. Обмислете инсталирането на старинен вид корнизи - направени от масивно дърво с красиви дърворезби в краищата. Много от корнизите от такъв тип имат декоративни метални облицовки, които допринасят за усещане за арт, деко и дори викториански стил. Ако имате късмет можете да попаднете на корниз с оригиналната боя.
Ако не можете да се снабдите с готов стар корниз, то тогава си направете сами такъв. Използвайте обикновен дървен корниз и го декорирайте със стари копчета от стъкло, метал, порцелан или бронз, може да комбинирате различни форми. Окачете завесите, като на мястото на набора, зашиите сатенена панделка, която също ще допринесе за жинтидж усещането.

b2ap3_thumbnail_vintidj.jpg


Натурално

Ако сте привърженици на естествените и натурални стилове, вплетете ги и в завесите ви. Идеята за корниз отново копирайте от природата. Намерете изсъхнал клон с размерите на прозореца ви и с помоща на скоби го монтирайте на мястото на корниза. За по-лек и ефирен вид, можете да го боядисате в бяло или сребристо, боядисайте и скобите в същия цвят. Не търсете идеално прав клон, нека извивките на природата се пренесът в дома ви. След това прекроете завесите според формата на клона, зада може най-долната им част да е равна, а ако решите можете да си оставите нещата асиметрични. 
Друг вариант за естествени корнизи е да си направите такива от бамбукови пръчки.

b2ap3_thumbnail_naturalen.jpg


Селски

Сладък начин за окачването на завеси в селски дом, можете да потърсите в железарията. Можете да използвате стоманени или медни тръби като корнизи, особено медните изглеждат топли и приветливи в селска кухня. За завършек в края на корниза, можете да използвате метални орнаменти с арт привкус. ПВЦ тръбите, също могат да се преобразят за такъв селски тип изглед. Облечете ги с канап, рафия или зебло.
В железарията можете да намерите и различни видове куки, на които да монтирате новият си корниз. Ако не си харесате нищо, направете си сами такива куки, чрез огъване на тел.

b2ap3_thumbnail_selsko.jpg


Модерно

За стаи с тематика или такива, които отразяват хобито ви, използвайте нещата, които ви вдъхновява. Тук няма граници - пулове, мечове, гребла на лодка, въдици, всичко може да се превърне в корниз, стига да ви харесва. 

b2ap3_thumbnail_moderno.jpg


Можете да преобразите дома си, така че да ви е уютно и да подсказва за вас, дори когато вие отсъствате от там. Индивидуалната персонализация на дома е водеща тенденция при все повече интериорни дизайнери. Започнете преобразяването на вашия дом. Защо не първата стъпка да са завесите?

Rate this blog entry:
1
No overeating over the holidays!
На кое да заложите – лаптопи или настолни компютри...
 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found