Циклене на паркет? Чудесно, но как? (2018)

Циклене на паркет? Чудесно, но как? (2018)

В глобалната мрежа е пълно със статии, които подробно описват всеки един битов процес, било то готварски, моден, развлекателен, свързан с почистването или с извършването на ремонти, в това число и с т. нар. циклене на паркет. Тук обаче се появява следният проблем. Тъкмо сте прочели, че при циклене на паркет се вдига много прах и на практика не е открит безпрашен процес, тъй че най-добре е да изнесете всичко от стаята и добре да пакетирате первазите и хоп, отваряте втора статия.

Смаяно прочитате твърдението, че ако си поръчате циклене на паркет при професионалисти (все едно ви подозират как първата ви мисъл е за всяко нещо да търсите аматьори), то можете да минете и без прашинка във въздуха.

Питате се кому да вярвате? Да ви кажа, не вярвайте никому. Дори на тези, които ще ви посъветват да се презастраховате, като изнесете всичко от стаята, пък ако не видите и прашинка, още по-добре. Те дори ще ви посъветват да опишете вашия опит от този процес. Моля ви, не го правете, ще ни дообъркате окончателно. Защото съм убеден, че едно циклене не си прилича с друго, както едно боядисване не си прилича с друго боядисване, каквото и да ви говорят статиите по въпроса. Впрочем, да ви кажа под секрет, и професионалист с професионалист не си прилича (както и аматьор с аматьор).

В тази връзка ще си позволя да ви дам следния съвет. Я най-добре заминете на море и оставете ключовете на майсторите – да дойдат с машините и да извършат грандиозната операция циклене на паркет. Преди това обаче им изяснете своето невежество по тази тема. Майсторите много обичат да сте пълни невежи. Но не забравяйте да им наблегнете на следното: може да сте невежи, но пък сте много взискателни!

Тъй че нека те преценят как да стане операцията. Във всеки случай вие си искате къщата идеално чиста. Циклене на паркет или каквото и да е друго, вдига ли се прах или не, на вас ви е безразлично, нека те си преценят. Ако не вдигат прах машините им, да не пакетират и предпазват нищо. Ако е обратното – да подготвят помещенията предварително. Вие не желаете да се бъркате и да изказвате мнения относно факта, дали при операцията циклене на паркет се вдига прах, или напротив.

Кажете им, че ще плащате после, когато видите дали первазите приличат на археологически разкопки, дали полилеите ви наподобяват пещерни сталактити и прочие. Тъй че при операцията циклене на паркет, както впрочем и при всяка друга операция, е важен резултатът, само той трябва да е без прашинка наоколо.

Оценете статията:
0
ОСНОВНИ АКЦЕНТИ ПРИ ПОДДРЪЖКАТА И РЕМОНТ НА АВТОКЛ...
VIP членство

Related Posts

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found